У Луцьку встановили понад двадцяти напівпідземих систем збору сміття

У Луцьку встановили понад двадцяти напівпідземих систем збору сміття

17 локацій напівпідземних та 6 наземних систем збору сміття встановили у Луцьку з початку дії програми із заміни старих контейнерів для збору твердих побутових відходів.

До кінця поточного року в планах комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» встановлення стількох же, - йдеться на сайті міськради.

Директор цього підприємства Володимир Марценюк розповів, що ці системи мають три дуже великі позитивні аргументи, які підтвердили правильність рішення з їх встановлення: екологічний та естетичний аспекти, а також експлуатаційні якості.

За його словами, «навколо майданчика зі збору твердих побутових відходів завжди охайно та чисто, птахи та тварини не мають можливості розносити сміття, а безхатьки — виймати з контейнерів. Систему набагато легше, швидше та дешевше експлуатувати. У нас зменшилась кількість працівників, які її обслуговують. Поруч із напівпідземними контейнерами комунальники встановлюють урни для збору пластикових пляшок, а вже скоро там з’являться й баки для скла».

«Ці контейнери мають ряд переваг перед звичайними наземними контейнерами, при фактично однаковій ціні, - розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, оглядаючи майданчик у одному з дворів на вулиці Кравчука. - Але один підземний контейнер заміняє п’ять звичайних».

За його словами, контейнери виглядають дуже естетично та займають мало місця в дворі, тому будуть продовжувати реалізовувати програму з їх встановлення.

«Повномасштабна війна обмежує нас у фінансуванні, тому що пріоритет - Збройні сили України, але контейнери все-одно треба міняти, адже старі виходять з ладу та ржавіють», - додав Поліщук.

Комунальники кажуть, що пріоритет у встановленні таких майданчиків надають прибудинковим територіям, де зроблено капітальний ремонт.

Читайте також:

Можливо зацікавить