У Луцьку здорожчала послуга з вивезення сміття

У Луцьку здорожчала послуга з вивезення сміття

З 1 серпня мешканцям Луцької громади доведеться платити за вивезення твердих побутових відходів, яке здійснюють працівники «Луцькспецкомунтранс», відповідно нових тарифів.

Як розповів Суспільному начальник відділу збуту послуг комунального підприємства Віктор Поліщук, послуга в середньому зросла на 3 гривні 50 копійок для усіх категорій населення.

Зі слів посадовця, вартість послуги зросла у зв'язку із переходом на спрощену систему оподаткування: «Підприємство повертає статус платника ПДВ. Через це відбулося коригування тарифу пропорційне до зміни оподаткування».

Для багатоквартирних будинків вивезення сміття за місяць вартувати 38,47 грн на одного мешканця, для індивідуальної забудови – 43,43.

Рішення про підняття вартості тарифу за вивіз сміття було прийняте під час виконкому Луцької міської ради 19 липня. Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль – рішення законне і не було оскаржено жодним контролюючим органом.

Наразі підприємство має боржників.

«Станом на 1 серпня 2023 року заборгованість населення за надані послуги з вивезення сміття становить орієнтовно 23 мільйони гривень», – каже Віктор Поліщук.

Суспільне запитало у лучан чи знають вони про здорожчання вартості вивезення сміття і чи задоволені якістю послуг від КП «Луцькспецкомунтранс».

Можливо зацікавить