У Міноборони закінчилися гроші: українські захисники можуть залишитися без «бойових» у вересні

ЗСУ можуть залишитися без бойових виплат

Міністерство оборони України не має коштів для виплати «бойових» військовим за вересень. Цю проблему мають вирішити до 20 вересня.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

«На жаль, це правда. Дійсно, Міністерство оборони нам говорить про те, що у них не вистачає грошей, щоб до 20 вересня заплатити бойові», - розповіла вона.

За її словами, парламенту потрібно ухвалити зміни до бюджету до зазначеної дати, щоб вирішити проблему з дефіцитом коштів на виплати українським захисникам.

 «Я не можу зараз назвати дату засідання Верховної Ради, але приблизно 17-18 вересня ми очікуємо на це голосування», - зазначила Підласа.

Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету впевнена, що після голосування голова Верховної Ради оперативно підпише закон. Підласа наголосила, що затримок з підписом президента також не буде, тому військові повинні отримати виплати вчасно.

«Усі посадові особи розуміють, як швидко це потрібно зробити», - додала вона.

Підласа також нагадала, що через затримки у постачанні військової допомоги від США у першому кварталі 2024 року Україні довелося використовувати бюджетні кошти, які були заплановані на кінець року.

Читайте також:

Можливо зацікавить