У парках і на пляжах Луцька провели боротьбу із кліщами й комарами: скільки на це витратили

У парках і на пляжах Луцька провели боротьбу із кліщами й комарами: скільки на це витратили

В місті визначено чотири локації, на яких двічі на рік обробляють території від кліщів і комарів. Це парк 900-річчя Луцька й центральний парк культури і відпочинку, пляжі на річці Стир та на Теремнівських ставках.

Як розповіла журналістам ВСН заступниця начальника відділу департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Любов Грабовська, цьогоріч уже проводили роботи з обробки.

«У кінці травня фахівці обробили від кліщів пляжі на Теремнівських ставках та на річці Стир, а також центральний парк і парк 900-річчя. В липні вже провели боротьбу із комарами на тих самих чотирьох локаціях. Спеціальний засіб розсіювали методом гарячого туману. Робили це з 5-ої ранку, коли не було людей», – пояснила Любов Грабовська.

За словами заступниці, на заходи обробки витратили близько 100 тис. грн.

Нагадаємо, на Волині від початку року в обласну інфекційну лікарню з підозрою на хворобу Лайма через укуси кліщів звернулося дев’ять людей (п'ять із дев'яти зафіксували в липні). Вони скаржилися на слабкість, невелику температуру, головний біль, почервоніння і набряк у місці укусу. Якщо відразу не звернутися до лікаря, то після 30-го дня, коли йде поширення інфекції, відбуваються зміни зі сторони нервової системи і серця.

Читайте також:

Можливо зацікавить