У Раді заговорили про мобілізацію жінок: подробиці

У Раді заговорили про мобілізацію жінок: подробиці

Одразу кілька нардепів ВР порушили питання призову на військову службу жінок. Наразі в Україні обов'язковій мобілізації підлягають лише чоловіки.

Обговорення цього питання у своєму Facebook ініціювала скандальна Мар'яна Безугла

Також вона поцікавилася реакцією суспільства на можливе рішення парламенту.

В опитуванні серед власної аудиторії Безугла сформулювала питання так, що мобілізація жінок на тилові посади нібито може «призвести до демобілізації тих, хто служить 24 місяці».

«Опитування-експеримент лише для жінок. Чи готова я стати на військовий облік з можливістю мобілізації на тилові посади та на оборонні підприємства (бойові посади тільки за бажанням будуть у любому випадку), якщо це призведе до демобілізації тих, хто служить 24 місяці?» - йдеться у повідомленні Безуглої.

Крім того, ідею мобілізувати жінок підтримала депутатка від «Голосу» Інна Совсун. 18 грудня вона заявила, що призов жінок буде обов'язковим, «якщо це буде потрібно для оборони».

«Будуть непопулярні рішення. Я не заперечую, що до мобілізації жінок ми можемо дійти. Якщо це буде потрібно для оборони, отже це потрібно для оборони. Якщо є підстави, інструмент та механізми - треба говорити», - висловилась Совсун.

Вона додала, що основні питання наразі - на яких посадах будуть жінки, чи буде для них форма й забезпечення, чи будуть мобілізувати тих, у кого є діти, та чи закриють для них виїзд за кордон.

«Ще питання - а ТЦК зможуть потягнути?»- поцікавилась нардепка.

Читайте також:

Можливо зацікавить