У Росії впав літак Іл-76: понад 70 жертв

У Росії впав літак Іл-76: понад 70 жертв

У Бєлгородській області впав військовий літак Іл-76.

Це сталося у середу, 24 січня. Про це повідомили російські Telegram-канали. Пізніше інформацію підтвердили і в Міноборони Росії, - пише ТСН.

Попередньо, інцидент стався в Корочанському районі в селі Яблоново. РосЗМІ стверджують, що на борту загалом було нібито близько 70 людей. Попередньо всі вони загинули.  

Згодом з'явилися перші фото з місця падіння літака окупантів. На них видно, що вороже повітряне судно згоріло майже повністю.

У Росії впав літак Іл-76: понад 70 жертв

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков повідомив, що про інцидент вже доклали Володимиру Путіну.

Що відомо про літак Іл-76

Призначення Іл-76 – десантування повітряних десантів, перевезення військ, бойової техніки (зокрема, середніх танків) з розрахунками та озброєнням, доставка військам термінових вантажів, а також транспортування поранених та хворих.

Іл-76 може перевозити 167 військових із особистою зброєю або забезпечити висадку 126 бійців десантної групи. У двопалубному варіанті Іл-76 може транспортувати 245 людей.

На літаках Іл-76 можливе розміщення гарматного озброєння: спарена кормова гарматна установка ГШ-23л калібру 2х23 мм. Кількість точок підвіски – чотири. Внутрішнє бомбове завантаження літака – до 10 авіабомб ФАБ-500 кг.

Росіяни використовують Іл-76 для швидкого перекидання своїх військ із місця постійної дислокації до зони бойових дій. У перші дні повномасштабної війни українські військові збили два Іл-76 із десантом – у районі Василькова та Білою Церквою Київської області.

Читайте також:

Можливо зацікавить