У російських ЗМІ писали, що вбили найпрофесійнішого солдата: триває збір підписів про присвоєння звання Героя України молодому волинянину

петиція військовий

Петиція про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» (посмертно) воїну з Волині Юрію Корецькому зібрала 24 110 підписів із 25 000 необхідних. До кінця збору залишилось 49 днів. Ще необхідно зібрати ще 890 підписів.

Навідник кулеметного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки 54 окремого батальйону 100 окремої бригади територіальної оборони регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України, молодший сержант 

Юрій Корецький загинув 28 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, поблизу населеного пункту Торське, Краматорського району, Донецької області. Загарбники писали в своїх засобах масової інформації, що вбили найпрофесійнішого солдата України.

Юрій народився у місті Ковелі Волинської області, з дитячих років займався спортом (карате, футбол, кікбоксинг). Призер та переможець спартакіади, чемпіонатів України, області, міста з кікбоксингу, кандидат у майстри спорту. Захоплювався страйкболом, разом з друзями створили команду і брали участь у змаганнях. Отримав звання (посмертно) «Почесний громадянин міста Ковеля».

Воїн став на захист незалежності та територіальної цілісності України. Мужньо та цілеспрямовано виконував бойові завдання в найгарячіших точках на сході країни, перетворивши кожного окупанта на добриво для нашої землі. З хоробрістю в серці і відвагою в душі мужньо виконуючи військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і незалежність.

«Юрій мужній воїн, який йшов тільки до перемоги і тільки вперед! На превеликий жаль, йому назавжди залишиться 29 років. Він відважно виконав свій обов'язок громадянина України, поклавши життя заради того, щоб його сім'я, рідні та всі ми мали майбутнє у незалежній Україні. Ця петиція - найменше, що можна зробити для вшанування пам'яті нашого Героя - сміливого, розумного, відважного, мужнього. Він був прикладом, опорою та взірцем для багатьох. Юрій був найкращим батьком, чоловіком, сином, другом, побратимом та товаришем. Маючи ще стільки планів і мрій, Герой віддав за нас із вами саме найцінніше - своє життя», - йдеться у зверненні.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях
фото

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО
відео

Спорт та кохання: веслувальник з Волині виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи та освідчився коханій. ВІДЕО

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади про молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук