Скандал під Луцьком: у селі дорогу на тихій вулиці перетворили на автобан

Скандал під Луцьком: у селі дорогу на тихій вулиці перетворили на автобан

У селі Липини Підгайцівської громади, що біля Луцька мешканці приватних будинків самовільно перекрили дві  вулиці. І рух легкового та вантажного транспорту здійснюється фактично через одну вулицю - Григорія Андрузького. Тепер місцеві жителі потерпають від постійної їзди автотранспорту. Кажуть, що за годину їхньою дорогою може проїхати до 100 авто.

Як розповіла журналістам видання ВСН мешканка вулиці Григорія Андрузького Алла Наливайко, на їхній вулиці було багато випадків, коли водії легкових авто та вантажівок збивали пішоходів, вʼїжджали в паркани та псували дорожнє покриття, яке люди облаштували самотужки за власні кошти.

«Ця дорога не призначена для такого інтенсивного руху транспорту, там навіть немає тротуарів. Ми за власні кошти поклали там бруківку. Неодноразово писали звернення голові Підгайцівської сільської ради Юрію Семенюку, аби він врегулював цю ситуацію, проте жодної реакції не було», - розповіла Алла Наливайко.

Пані Алла додала, що по плану міста і села між Липинами та Прилуцьким мало бути 8 доріг.

 

«Нашу вулицю фактично перетворили на об’їзну дорогу. Була ще одна дорога по вулиці Кривоноса, але її зробили односторонньою. По плану міста і села у нас між Липинами та Прилуцьким мало бути 8 доріг. Якісь дороги перейшли якимось чином у приватну власність. Шість доріг залишилося, із цих шести три – не функціонує.

На одній посадили ялинки, на другій - сосни, а третя - не відремонтована. Вона навіть не має назви. Є ще четверта, але немає там наскірізного проїзду. Автомобіліст вибирає, де кращий проїзд: де гарне покриття, немає ямковості, тож вибирає нашу сільську дорогу», - розповідає жінка.

Пізніше мешканці зібрали усі необхідні документи, щоб встановити стовпці.

«Ми зробили ці стовпчики, які повністю законні, бо це безпека наших дітей. Наша бруківка, це не асфальт, в нас ширина доріг не дозволяє їздити тут вантажівкам. В нас не магістраль», – додала мешканка села Липини.

Жінка запевняє, що на вулиці стовпці поставили з дозволу, також там встановили дорожній знак, а мешканці мають усі необхідні документи на стовпці. Крім того, на вулиці є обмежувачі швидкості, які встановили теж з дозволу через багаточисельні ДТП.

Є ще вулиця Травнева, якою теж неможливо проїхати жителям села Липини. Все це через висаджені дерева та вагончик, який встановили мешканці одного з приватних будинків на зазначеній вулиці. Покриття мешканці зробили за власті кошти, тому і посадили сосни та забудували дорогу, аби інші не їздили.

На думку Алли Наливайко, ситуацію може вирішити лише розблокування решти доріг у селі та ремонт об’їзної дороги. Крім того, є ще одна проблема у мешканців цієї вулиці, тепер влада хоче змусити їх прибрати обмежувачі руху. Люди переживають, що автомобілі будуть їздити ще швидше їхньою дорогою.

Журналісти ВСН звернулися за коментарем до голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка. За його словами, проблема із дорогами в Липинах стоїть дуже гостро.

«Проблем там дуже багато. Одну дорогу в Липинах ми розблокували, але там ділянку шляху залили бетоном, будемо розбиратися. Інші дороги, де посадили дерева, належать Луцьку. Що ж до обмежувачів на вулиці  Григорія Андрузького, то ми їх демонтуємо, адже маємо припис із патрульної поліції, крім того люди скаржаться, що неможливо проїхати нормально тією дорогою.

Що стосується ремонту об’їзної дороги, то виконуватиме її Луцьк. Ми надаємо співфінансування у розмірі 3 мільйонів гривень», - зазначив Юрій Семенюк.

Читайте також:

Можливо зацікавить

журналістка Анастасія Качина

29 червня: хто з волинян святкує День народження

У Луцьку відзначили кращих працівників Служби порятунку
фото

У Луцьку відзначили кращих працівників Служби порятунку

День народження

Усе життя тяжко трудилися, виховували дітей, а нині тішаться онуками і правнуками: довгожителі з Волині відзначили день народження

світло графік

29 червня на Волині впродовж доби вимикатимуть світло

Світязь відпочинок

Курортний сезон 2024: варіанти відпочинку на Світязі

На Волині з 1 липня припиняють освітлювати автошляхи державного значення: чому

На Волині з 1 липня припиняють освітлювати автошляхи державного значення: чому

Маркевич

Відомий екстренер «Волині» назвав головну причину вильоту збірної України з Євро-2024

Війна втрати
фото

Місяць не дожили до дня народження: на Волині відкрили меморіальні дошки на честь загиблих захисників

війна в Україні

Подарунок на день народження 3-річній донечці: просять підписати петицію щодо присвоєння нагороди загиблому волинянину