У серпні можуть скасувати понад 200 автобусних маршрутів з України до Польщі

У серпні можуть скасувати понад 200 автобусних маршрутів з України до Польщі

2 серпня можуть скасувати понад 200 міжнародних автобусних маршрутів, які не мають належних документів від Польщі.

Про це повідомляє Укртрансбезпека.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціює скасування міжнародних автобусних маршрутів, які не мають дозволів на здійснення перевезень від компетентних органів Польщі. Рішення про закриття маршруту буде ухвалюватись під час засідання відповідної Комісії – 2 серпня о 14:00», – йдеться в повідомленні.

 Про перевірку мережі регулярних автобусних маршрутів між Україною та Польщею було домовлено 27 червня під час засідання українсько-польської Змішаної Комісії про автомобільні перевезення. За інформацією, виявленою під час звірки маршрутів із переліком наданим польськими колегами, було ідентифіковано 235 маршрутів, що не мають польських дозволів. А це порушення вимог до організації міжнародних перевезень пасажирів, затверджених 75 Наказом Міністерства. 

«З огляду на викладене та з метою уникнення випадків можливих суперечностей чи колізій в переліках Маршрутів української та польської сторін та, як результат, закриття функціонуючих маршрутів, просимо в строк до 26-го липня 2023 року надіслати на електронні адреси офіційні листи з додаванням копій польських дозволів на маршрути, відсутні в переліку польської сторони», – закликає Укртрансбезпека. 

Крім того, перевізників просять особисто чи через належним чином уповноважену особу пред'явити оригінали зазначених дозволів під час засідання Комісії, яке відбудеться за адресою проспект Берестейський, 14, м. Київ, каб. 303.

Можливо зацікавить