У тіктоці «ожила» відома письменниця Леся Українка, яка жила на Волині

У тіктоці «ожила» відома письменниця Леся Українка, яка жила на Волині

Соцмережі заполонили відео дівчини, що дуже схожа на відому українську письменницю, яка жила на Волині, Лесю Українку. Кожне з відео Іванни - в образі Лесі збирає по кілька сотень тисяч, а то й мільйони переглядів.

Про це пише ТСН.

Іванна Яковенко розповіла, що десь від 7 класу її почали порівнювати з Лесею Українкою. Спочатку вона це заперечувала, проте тепер бачить все більше схожого. Вже зараз, Іванна визнає - смаки із поетесою сходяться. Вона теж любить одягати спідниці та красиві сорочки. 

«Всі ці сорочки, в яких я знімалася, я їх всі одягаю і в звичайному житті. Ця найбільше подобається, бо є комірець ось красивий», - каже реконструкторка Іванна Яковенко. 

У тіктоці «ожила» відома письменниця Леся Українка, яка жила на Волині

Частину одягу тіктокерка шиє сама, частину шукає на барахолках

«Прикраси - ось це, наприклад, гердан, це копія візерунка, який зображений саме на Лесі - є фотографія у неї. Мені її подарувала підписниця», - каже Іванна. 

А все почалося в серпні. Коли дівчина спробувала відтворити образ письменниці. А те що вийшло, запостила в інтернет.

«Відео, яке найбільше набрало переглядів в тіктоці - це перша зйомка Лесі, я чесно кажучи не розраховувала взагалі. Просто вийшло гарно і тоді почалася увага і я подумала, а, людям це цікаво і почала робити більше такого контенту», - каже Іванна Яковенко. 

Родичів із сімейства Косачів, запевняє дівчина, немає. Жоден з її родичів на них не схожий. Як і Леся Українка, Іванна родом з Житомирщини, грає на музичних інструментах, постійно вчиться, має математичну освіту, а ще вона фотограф - і обожнює все, де можна творити. Зазвичай на знімання дівчина збирається сама, іноді їй допомагає фотографиня Яна. Подружилися через тікток. Тепер відтворюють минуле разом.

Зачіска, капелюх, прикраси. І Іванна все більше перетворюється на Лесю. А поки Іванну в ролі Лесі запрошують проводити екскурсії музеєм.

Зовнішність, каже дівчина - лише спосіб нагадати про славетних українців.

«Я не залишаюся в минулому. Це просто образ на себе приміряти, створити рідну машину часу для інших і для себе, на секунду зазирнути в минуле», - каже Іванна. 

Зазначимо, що письменниця народилася у містечку Новоград-Волинський Волинської губернії 25 лютого 1871 року. Проте жила у Луцьку та селі Колодяжному Ковельського району

Як інформує Музейний простір Волині, Леся Українка називала наш край «укоханою Волинню», а Луцьк в її житті займав особливе місце. Тут вона написала свого першого вірша «Надія», Луцьк відобразився у подальшій творчості, тут слухала оповідки та легенди про Луцький замок, милувалась краєвидами міста.Тут же, в Луцьку, «почалися найвизначніші у Лесиному житті процеси: там почалася її творчість, що піднесла її так високо, там почалася страшна недуга, що занапастила її в розквіті творчості».

Читайте також:

Можливо зацікавить

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл

9 травня: хто з волинян святкує День народження

У Луцьку водійка на «форді» збила дівчинку: який стан дитини

У Луцьку водійка на «форді» збила дівчинку: який стан дитини

овочі ціни
відео

Весняна городина в Луцьку: ціни на молоду картоплю, огірки, капусту та полуницю

Буча втрати

За тиждень до загибелі відсвяткував 39-річчя: захисник з Волині отримав смертельні поранення під Бучею

ДТП Луцьк
відео

Рух ускладнений: у Луцьку на проспекті Перемоги - аварія

У Луцькій міській дитячій поліклініці нововведення через брак коштів

У Луцькій міській дитячій поліклініці нововведення через брак коштів

поховання військового
фото

З перших днів вторгнення став на захист України: на Волині прощались із Героєм Дмитром Громовим

Тимощук футбол

«З‎мінюй паспорт»: екстренер російського клубу висловився про зрадника з Луцька Тимощука

війна багатодітний батько

Три дні не дожив до свого 43-річчя: батько п'ятьох дітей з Волині загинув унаслідок обстрілу з російського танка