Яблучний пиріг за 15 хвилин: простий рецепт, який виручить під час відключень світла
Швидкі рецепти нині актуальні як ніколи — особливо коли світло вмикають лише на кілька годин і потрібно встигнути все. Та навіть у таких умовах не обов’язково відмовлятися від улюблених десертів.
Портал Beszamel ділиться рецептом простого й дуже швидкого яблучного пирога, який дозволить мати щось смачне до чаю без зайвих зусиль, пише 24 канал.
Як зробити швидкий яблучний пиріг у лаваші?
Інгредієнти:
- 800 грамів яблук;
- 5 яєць;
- 150 грамів цукру;
- 50 грамів вершкового масла;
- 200 грамів сметани;
- 50 грамів цукрової пудри;
- 1 лаваш;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
Якщо яблука молоді, то шкірку можна залишити. Наріжте плоди тонкими скибками. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор і прогрівайте кілька хвилин, помішуючи.
Висипте яблука й тушкуйте близько 5 хвилин, щоб вони стали м’якими, але не розварилися. Форму змастіть маслом. Лаваш наріжте квадратами, частину викладіть на дно.
Додайте яблучну начинку та накрийте другим шаром лаваша. Яйця збийте зі сметаною, цукр\ овою пудрою та ванільним цукром. Залийте пиріг отриманою масою.
Випікайте при 180 – 200 градусах приблизно 10 – 15 хвилин, доки верх не підрум’яниться й заливка не застигне.
Читайте також:
- Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка
- Як зробити, щоб сирники не розвалювалися на сковороді: сім простих порад
- Ідеальна яблучна шарлотка: простий десерт, який завжди вдається