Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка

Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка

Яблуко — ароматний, соковитий і надзвичайно корисний фрукт, який чудово підходить як для легких перекусів, так і для домашньої випічки. З нього готують пюре, сік, джеми, медові яблучні чипси — хрусткий і корисний десерт без зайвих калорій.

Яблучний пиріг з медовим тістом виходить ніжним, вологим і напрочуд ароматним. Це саме той десерт, який розкривається ще краще через кілька годин після випікання — смак стає глибшим, а текстура ще більш гармонійною.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «miroslavakrutii», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 110 г;
  • мед — 100 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • борошно — 170 г;
  • олія — 60 г;
  • яблука — 2 шт.;
  • кориця — 0,5 ч. л.;
  • крохмаль — 1 ч. л.;

Спосіб приготування:

Збити яйця з цукром до пишної маси. Розігріти мед, додати соду, довести до кипіння, охолодити та влити в яйця, збити ще хвилину. Додати борошно, обережно перемішати лопаткою, ввести олію.

Очистити яблука, нарізати часточками, змішати з корицею та крохмалем. Вилити тісто у форму з пергаментом, викласти яблука зверху або між шарами тіста. Випікати при 160–170 °C 30–35 хвилин, остудити та за бажанням прикрасити шоколадом.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть