Тертий яблучний пиріг, який завжди вдається — простий рецепт із хрумким тістом і соковитою начинкою
Тертий яблучний пиріг — це простий у приготуванні домашній десерт, який завжди вдається. Хрумке тісто, ніжна яблучна начинка з легкою кислинкою та рум’яна скоринка роблять його ідеальним доповненням до чаю чи кави.
Рецептом тертого пирога з яблуками на своїй сторінці в Instagram поділилася кулінарна блогерка ask_edith, пише Телеграф.
Інгредієнти
- 200 г вершкового масла 82% кімнатної температури
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 450 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 5-6 середніх солодких яблук
Як приготувати тертий яблучний пиріг
Збиваємо масло з цукром. По черзі додаємо яйця і ретельно вимішуємо. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, замішуємо мʼяке тісто.
Ділимо тісто. ⅓ частину кладемо в морозилку, а решту тіста — в холодильник на годину. Яблука натираємо на терці, додаємо корицю та тушкуємо до загустіння на сковороді 15 хвилин.
На пергаменті розкочуємо більшу частину тіста, на нього викладаємо тушковані яблука, зверху натираємо другу частину тіста з морозилки. Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
Читайте також:
- Ідеальна яблучна шарлотка: простий десерт, який завжди вдається
- Ніжні млинці з солодкою яблучною начинкою: рецепт, який підкорив мережу
- Простий і неймовірно ароматний: рецепт домашнього яблучного пирога, який завжди вдається