Тертий яблучний пиріг, який завжди вдається — простий рецепт із хрумким тістом і соковитою начинкою

Тертий яблучний пиріг, який завжди вдається — простий рецепт із хрумким тістом і соковитою начинкою

Тертий яблучний пиріг — це простий у приготуванні домашній десерт, який завжди вдається. Хрумке тісто, ніжна яблучна начинка з легкою кислинкою та рум’яна скоринка роблять його ідеальним доповненням до чаю чи кави.

Рецептом тертого пирога з яблуками на своїй сторінці в Instagram поділилася кулінарна блогерка ask_edith, пише Телеграф.

Інгредієнти

  • 200 г вершкового масла 82% кімнатної температури
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 450 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 5-6 середніх солодких яблук

Як приготувати тертий яблучний пиріг

Збиваємо масло з цукром. По черзі додаємо яйця і ретельно вимішуємо. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, замішуємо мʼяке тісто.

Ділимо тісто. ⅓ частину кладемо в морозилку, а решту тіста — в холодильник на годину. Яблука натираємо на терці, додаємо корицю та тушкуємо до загустіння на сковороді 15 хвилин.

На пергаменті розкочуємо більшу частину тіста, на нього викладаємо тушковані яблука, зверху натираємо другу частину тіста з морозилки. Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть