Простий і неймовірно ароматний: рецепт домашнього яблучного пирога, який завжди вдається
Яблуко — один з найулюбленіших фруктів, який часто використовують у випічці, десертах та навіть соусах. Із нього готують пироги, штруделі, кекси та легкі галети.
Ароматний яблучний пиріг, який стане окрасою будь-якого столу, можна спекти зовсім просто — достатньо кількох звичних інгредієнтів і трішки часу.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі «Закарпатська Господиня». пише Телеграф.
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- розпушувач – 16 г;
- вершкове масло – 200 г;
- цукор – 200 г;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 100–150 г;
- яблука очищені – 3 кг;
- цукор – 100 г;
- кориця – 1–2 ч. л.;
- сік лимона – за смаком;
- манна крупа – 5–6 ст. л.
Спосіб приготування:
Підготувати тісто, змішавши борошно, розпушувач, масло, цукор, сіль, яйця та сметану. Замісити еластичне тісто та розкачати його у форму 35×25 см.
Яблука нарізати кубиками або тонкими скибочками, посипати цукром, корицею та за бажанням скропити лимонним соком. Форму з тістом злегка присипати манною крупою, викласти яблучну начинку.
Рівномірно розподілити яблука, щоб начинка добре пропеклася. Випікати у розігрітій духовці при 180 °C близько 45–50 хвилин до золотистої скоринки.
Читайте також:
- Шарлотка без духовки: пишний яблучний пиріг на сковороді
- Яблучний хлібчик майже без тіста — надзвичайно ніжний десерт
- Пісна шарлотка — простий десерт, який вдасться кожному