Простий і неймовірно ароматний: рецепт домашнього яблучного пирога, який завжди вдається

Простий і неймовірно ароматний: рецепт домашнього яблучного пирога, який завжди вдається

Яблуко — один з найулюбленіших фруктів, який часто використовують у випічці, десертах та навіть соусах. Із нього готують пироги, штруделі, кекси та легкі галети.

Ароматний яблучний пиріг, який стане окрасою будь-якого столу, можна спекти зовсім просто — достатньо кількох звичних інгредієнтів і трішки часу.

Рецептом поділилися на YouTube-каналі «Закарпатська Господиня». пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • розпушувач – 16 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 100–150 г;
  • яблука очищені – 3 кг;
  • цукор – 100 г;
  • кориця – 1–2 ч. л.;
  • сік лимона – за смаком;
  • манна крупа – 5–6 ст. л.

Спосіб приготування:

Підготувати тісто, змішавши борошно, розпушувач, масло, цукор, сіль, яйця та сметану. Замісити еластичне тісто та розкачати його у форму 35×25 см.

Яблука нарізати кубиками або тонкими скибочками, посипати цукром, корицею та за бажанням скропити лимонним соком. Форму з тістом злегка присипати манною крупою, викласти яблучну начинку.

Рівномірно розподілити яблука, щоб начинка добре пропеклася. Випікати у розігрітій духовці при 180 °C близько 45–50 хвилин до золотистої скоринки.

Читайте також:

Можливо зацікавить