Яблучний хлібчик майже без тіста — надзвичайно ніжний десерт

Що приготувати з яблук: оригінальний десерт

Яблуко — соковитий і ароматний фрукт, який давно став улюбленцем у кулінарії. З нього готують десерти, пироги, оладки та різноманітні начинки для випічки.

А якщо хочеться спробувати щось особливе, варто приготувати запашний яблучний хлібчик — майже повністю з начинки, неймовірно вологий, ароматний і дуже ніжний.

Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці «yuliia.senych», пише Телеграф.

Як приготувати яблучний хліб

Інгредієнти:

  • яблука – 800 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 70 г;
  • молоко – 100 мл;
  • масло вершкове або олія – 20 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 50–70 г;
  • ванільний цукор або кориця – за смаком;
  • масло для змащування форми – за потреби;

Приготування:

Збити яйця до пишної піни, додати молоко кімнатної температури та розтоплене масло. Всипати цукор та просіяне борошно з розпушувачем, додати ванільний цукор або корицю, перемішати до однорідності. Очистити яблука від шкірки за бажанням, нарізати або натерти на тонкі слайси.

Викласти яблука у форму, застелену пергаментом та змащену маслом, полити кожен шар тістом. Зверху додати шматочки масла та присипати корицею або ванільним цукром, випікати при 180°C 35–45 хвилин. Дати хлібцю трохи охолонути, нарізати та подавати.

Читайте також:

Можливо зацікавить