Яблучний хлібчик майже без тіста — надзвичайно ніжний десерт
Яблуко — соковитий і ароматний фрукт, який давно став улюбленцем у кулінарії. З нього готують десерти, пироги, оладки та різноманітні начинки для випічки.
А якщо хочеться спробувати щось особливе, варто приготувати запашний яблучний хлібчик — майже повністю з начинки, неймовірно вологий, ароматний і дуже ніжний.
Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці «yuliia.senych», пише Телеграф.
Як приготувати яблучний хліб
Інгредієнти:
- яблука – 800 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 70 г;
- молоко – 100 мл;
- масло вершкове або олія – 20 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- цукор – 50–70 г;
- ванільний цукор або кориця – за смаком;
- масло для змащування форми – за потреби;
Приготування:
Збити яйця до пишної піни, додати молоко кімнатної температури та розтоплене масло. Всипати цукор та просіяне борошно з розпушувачем, додати ванільний цукор або корицю, перемішати до однорідності. Очистити яблука від шкірки за бажанням, нарізати або натерти на тонкі слайси.
Викласти яблука у форму, застелену пергаментом та змащену маслом, полити кожен шар тістом. Зверху додати шматочки масла та присипати корицею або ванільним цукром, випікати при 180°C 35–45 хвилин. Дати хлібцю трохи охолонути, нарізати та подавати.
Читайте також:
- Шарлотка без духовки: пишний яблучний пиріг на сковороді
- Домашній настій, який замінює дорогі добрива: орхідеї оживають вже за тиждень
- Пісна шарлотка — простий десерт, який вдасться кожному