Шарлотка без духовки: пишний яблучний пиріг на сковороді

Шарлотка без духовки: пишний яблучний пиріг на сковороді

Навіть якщо немає духовки або не хочеться її, яблучний пиріг можна легко приготувати на сковороді. Шарлотка, зроблена таким способом, готується швидко й виходить не гіршою за ту, що запікається в духовці.

Ще одна особливість такої цієї шарлотки у тому, що в рецепті використовується лише одне яйце, пише ТСН.

Інгредієнти для приготування шарлотки з яблуками:

  • яйця — 1 шт.,
  • яблука — 2-3 шт.,
  • цукор — 4-5 ст.л,
  • ванільний цукор — 10 г,
  • кефір — 160 мл,
  • олія для змащування — 30 мл,
  • борошно — 150 г,
  • розпушувач — 10 г,

Приготування шарлотки

Помиті яблука очищаємо від шкірки, якщо вона товста, видаляємо серцевину та ріжемо на шматочки. Щоб яблука не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком. У глибоку місткість розбиваємо яйце, додаємо туди цукор, ванільний цукор і ретельно збиваємо виделкою поки маса не побіліє. Додаємо до суміші кефір, рафіновану олію, знову все ретельно перемішуємо.

В іншій місткості перемішуємо борошно з розпушувачем і вливаємо туди приготовлену яєчно-кефірну суміш. Вливати потрібно поступово, невеликими порціями, ретельно перемішуючи вміст силіконовою лопаткою. Тісто після повного перемішування повинна вийти як на густі оладки.

Підготовлені шматочки яблука відправляємо в тісто і добре перемішуємо. Готуємо сковорідку до випічки. Дно і боки сковорідки змащуємо олією, застеляємо дно сковорідки пергаментом і змащуємо його також олією.

Виливаємо тісто з яблуками на сковорідку і розподіляємо його лопаткою рівномірно по всій поверхні. Накриваємо сковорідку щільно кришкою та ставимо на плиту. Випікаємо шарлотку на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Підіймати кришку сковороди під час випікання не слід.

Через 20 хвилин можна відкрити кришку і перевірити готовність пирога зубочисткою.

Читайте також:

Можливо зацікавить