На Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіях

На Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіях

Очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко провів нараду з керівниками правоохоронних органів, ТЦК та СП, медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), головними лікарями медзакладів, начальниками районних військових адміністрацій та обласного управління охорони здоров’я.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Причиною для збору став нещодавній корупційний скандалу в одній з областей України, який викликав широкий резонанс. Юрій Погуляйко підкреслив, що цинізм та зухвалість ситуації вражають і вимагають термінових дій.

На Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіяхНа Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіях

Наразі в області функціонують 10 медико-соціальних експертних комісій, включаючи обласну, Луцьку міську, чотири міжрайонні та три міжрайонні однопрофільні спеціалізовані.

За результатами наради Погуляйко доручив правоохоронцям негайно розпочати перевірку рішень МСЕК і військово-лікарських комісій (ВЛК). У випадку виявлення необґрунтованих рішень, планується ініціювати їх перегляд.

Окрім цього, буде посилено моніторинг та роботу з викриття корупційних правопорушень у системах МСЕК та ВЛК. Управлінню охорони здоров’я ОДА також доручено збільшити контроль за прийнятими рішеннями.

Ці кроки спрямовані на забезпечення прозорості та справедливості у роботі медичних установ, які відіграють ключову роль у мобілізації та соціальному забезпеченні населення.

На Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіяхНа Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіяхНа Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіяхНа Волині посилять боротьбу з корупцією у медико-соціальних експертних комісіях

Читайте також:

Можливо зацікавить