У волинській податковій та на митному пості «Луцьк» проводять обшуки

У волинській податковій та на митному пості «Луцьк» проводять обшуки

16 червня Державне бюро розслідувань нагрянуло з обшуками у волинську податкову та на митний пост «Луцьк».

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Обшуки в обласній податковій службі пов’язані з кримінальним провадженням щодо зловживання владою та службовим становищем. У пресслужбі податкової подробиці не розголошують.

«Це розслідування проводить центральний апарат. Лише Київ може сказати, що саме відбувається… Щодо прізвищ, то ніхто нічого не скаже. Це таємниця слідства», – сказала речниця Територіального управління ДБР у Львові Тетяна Муравель

Цього ж дня обшуки проводили й на митному посту «Луцьк», що в Струмівці. Тут вилучали документи, які стосуються вищезгаданої справи. Факт обшуку на митному посту підтвердили у пресслужбі Волинської митниці.

«На митному посту «Луцьк» відбувалися слідчі дії, які ухвалені Печерським районним судом у Києві за позовом центрального апарату ДБР, із залученням працівників їх територіальних органів. Ця справа, в ході якої відбувалися слідчі дії, стосується кримінальної справи, яка порушена восени 2022 року. Самі процесуальні дії відбувалися досить спокійно. Вони представили документи, на підставі яких проводять свої дії. Митниця співпрацювала зі слідством і видала всі документи, які вони просили», – прокоментувала речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Сам митний пост «Луцьк», як зазначили у пресслужбі Волинської митниці, не є фігурантом справи. У криміналі фігурує підприємець, який оформляв певні товари на митному посту «Луцьк». Тому слідчих цікавили документи, які стосувалися підприємця та його дій на митниці.

Основу кримінального провадження, у межах якого 16 червня проводили обшуки, складає розслідування ухилення від сплати податків.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить

війна в Україні

Підтримував від'єднання деяких регіонів від України: волинянин виправдовував збройну агресію Росії

гриби

Грибний сезон на Волині: сприятливі дні для «тихого полювання» у травні 2024

втрати

Неодноразово рятував побратимів під обстрілами: захисник з Волині загинув унаслідок ворожого обстрілу

НАБУ і САП завершили розслідувати справу про Волинську митницю

НАБУ і САП завершили розслідувати справу про Волинську митницю

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Олег Баковський, день народження, Волинь

13 травня: хто з волинян святкує День народження

Евакуація, Донецька область, Волинь

Мешканцям Донеччини пропонують безкоштовну евакуацію на Волинь

втрати

Загинув від ножового поранення у Німеччині: на Волині прощатимуться із захисником Володимиром Козіним

картопля

Заморозки на Волині: що потрібно зробити з картоплею, щоб не втратити врожай