У Волинському ТЦК відповіли на звинувачення у незаконному утриманні людей

У Волинському ТЦК відповіли на звинувачення у незаконному утриманні людей

У Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соцпідтримки спростували інформацію про незаконне утримання людей.

Про це розповіли у службі звʼязків з громадськістю Волинського ОТЦК та СП.

На телеканалі «Аверс» з'явився сюжет про конфлікт волинянина з ТЦК. Чоловік стверджував, що начебто після відвідування з ними військомату, куди він добровільно поїхав, його завезли на територію, де сказали, що має лишитись там – додому, мовляв, не відпустять, а якщо буде пручатись, то взагалі закриють в гаражі, де зі слів чоловіка знаходяться інші особи. Волинянин заявив, що їх утримують там проти їх волі.

Натомість у Волинському ТЦК це заперечують.

«Щодо відео телеканалу «Аверс», на яких невідомий робить спроби проникнути на територію військової частини та безпідставно звинувачує військовослужбовців ТЦК та СП у вчинені неправомірних дій щодо начебто незаконного утримання людей. Зауважуємо, що командуванням Волинського ОТЦК та СП було проведено перевірку Луцького районного ТЦК та СП, за результатами якої вищевказані факти не знайшли свого підтвердження, а відтак порушень зі сторони військовослужбовців Луцького РТЦК та СП виявлено не було. Нагадуємо, згідно з чинним законодавством перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років відповідно до статті 114-1 ККУ», - повідомили у дописі.

Читайте також:

Можливо зацікавить