У волинянина вилучили автомат Калашникова та сотні набоїв: чоловіку оголосили підозру

У волинянина вилучили автомат Калашникова та сотні набоїв: чоловіку оголосили підозру

У Волинській області 40-річному чоловікові оголосили підозру за незаконне зберігання автомату Калашникова та боєприпасів у своєму будинку.

Про це повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік незаконно придбав і зберігав удома автомат Калашникова та дві сотні набоїв.

«Не зареєстровану зброю виявили та вилучили у волинянина правоохоронці під час санкціонованого судом обшуку 21 серпня 2024 року», - йдеться у повідомленні.

Жителю Горохова повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 263 КК України). Наразі триває досудове розслідування.

«Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) та бойових припасів без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років», - додали у прокуратурі.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Можливо зацікавить