У ЗСУ назвали нові цілі РФ: які міста під загрозою

Часів Яр, ЗСУ, наступ росіян

 Російські окупанти намагаються просунутися через Часів Яр до Костянтинівки з виходом на Краматорсько-Слов'янську конгломерацію.

Про це заявив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» Ілля Євлаш.

Представник ОСУВ «Хортиця» пояснив, що таким чином РФ хоче оточити Слов'янськ і Краматорськ для подальшого захоплення цих міст.

«Ця тактика не нова, ворог її вже намагався її використати і раніше - брати населені пункти в лещата, але зараз ворог наштовхується на шалений опір наших захисників. Тим паче зараз погода досить несприятлива для наступальних дій, оскільки техніка застряє в багнюці, тож у нас є час на підготовку», - каже український офіцер.

 За його словами, ворог застосовує всі сили і засоби, щоб продемонструвати максимальні результати до «виборів» у РФ, проте останнім часом почав менше використовувати літаки на фронті.

«Ворог відчув цей потужний, болючий удар по своїй авіації. Однак, на жаль, у ворога є багато ще літаків, які вони можуть використовувати. Я вважаю, що зараз вони обмірковують, як можна змінити тактику, оскільки 10 Су за 10 днів - це дуже відчутні втрати. Оскільки літаки - це високотехнологічний витвір військового озброєння. Навіть за умови домінації ворога в повітрі і в кількості цих літаючих засобів він не може собі дозволити щодня втрачати по одному чи навіть кілька літаків», - додав Євлаш.

Читайте також:

Можливо зацікавить