Україна перекриває кордон із Польщею: що відомо про блокаду

Олег Дубик, українські перевізники, блокада польського кордону

20 лютого українські перевізники планують провести дзеркальну акцію протесту біля 3 міжнародних автомобільних пунктів пропуску на україно-польському кордоні у Львівській області.

Про це повідомив голова громадської організації Український транспортний союз у Львівській області Олег Дубик у коментарі для «Суспільного».

За його словами мирна акція протесту почнеться о 12:00 біля пунктів пропуску «Рава-Руська», «Краківець» та «Шегині». Він вказав, що ця акція є відповіддю на блокування автошляхів до українсько-польського кордону, яке розпочали польські мітингувальники у листопаді 2023 року.

Олег Дубик також зазначив, що планується чергування не менше ніж 10-15 вантажівок та до 20 осіб у кожному пункті пропуску.

«Ми будемо польські вантажні автомобілі впускати на територію України. Але з тією затримкою, з якою вони пропускають наших: з чотири години, то – чотири години, п’ять, то — п’ять», — зазначив він.

Олег Дубик резюмував, що акція протесту триватиме цілодобово до 15 березня 2024 року або до того часу, поки польські мітингувальники не розблокують кордон.

Читайте також:

Можливо зацікавить