Українські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянка

Українські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянка

Значна частина української збірної їде прямо і з фронту на змагання Warrior Games – Іграх Воїнів. Зараз вони тренуються у Великій Британії, змагання ж відбудуться 16-19 серпня.

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Після повномасштабного вторгнення спортсмени зупинили тренування і скасували участь. Ті, хто зміг, пішли захищати державу. Усі бюджетні кошти, які були передбачені на проведення Ігор Воїнів, Мінветеранів передасть на армію.

Проте завдяки допомозі британських благодійників, українська збірна таки братиме участь в змаганнях в США. Крім того, британці закупили новесенькі луки, гвинтівки, пістолети для тренувань і запросили в реабілітаційний центр у Великій Британії. Тут українці відновляться та підготуються до змагань у безпеці та мирі.

Юлія Паєвська, «Тайра», місяць тому повернулася з полону. Зараз вона активно тренується, хоч до Британії приїхала прямо з лікарні.

«Спорт мене завжди витягує з найгіршого становища, дуже швидко збирає докупи. Замість того, щоб пити пігулки порціями, я просто займаюсь спортом».

Тайра впевнена, що тренування допомогли їй витримати полон. Напередодні вона готувалася до інших ветеранських змагань – Ігор Нескорених.

Тайра представлятиме Україну в плаванні, стрільбі з лука, кульовій стрільбі та пауерліфтингу. Вона їде не лише змагатися, а й розповідати світові про війну.

Максим Єрмохін раніше не займався спортом професійно. До цього його змотивувало поранення. Він підірвався на протипіхотній міні у Донецькій області, втратив ногу і заново навчався ходити. Зараз він представлятиме Україну в легкій атлетиці.

Максим каже: «Коли ти бігаєш, ти повертаєш собі відчуття, що ти живий. Та ще й мозок каже «Чувак, у тебе немає ноги. Ти взагалі не мав ходити по ідеї, а ти ще й гарцюєш».

Майя Москвич, змагатиметься зі стрільби з лука. Її відібрали в збірну ще в 2020, але змагання відмінили через ковід, а в 2022 – через війну.

Майя поїхала тренуватися прямо із фронту. 5 квітня росіяни вбили її тренера під Попасною. Вона каже, що докладатиме максимум зусиль, щоб відновити форму. Її побратими просять привезти медаль і багато зброї.

«Я хочу всього. Але найбільше, хочу коли повернуся - побачити всіх хлопців живих і здорових! І в повному складі!» – пише Майя.

Головна тренерка українських ветеранів Олена Яновська каже, що всі учасники збірної – люди надзвичайного характеру й мужності. Вони ніколи не жалітимуться, що їм щось болить. Вони виконуватимуть завдання до кінця.

Загалом у всіх 12 видах спорту Україну представлятимуть 22 ветерани. З початку війни збірна втратила двох спортсменів і одного тренера. Тому свої перемоги у Warrior Games присвячуватимуть саме їм.

Українські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянкаУкраїнські ветерани змагатимуться на «Іграх Воїнів», серед них і волинянка

Можливо зацікавить

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським

на щиті
фото

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Руслан Сулім

поховання військового

Трагічний Великдень: у переддень великого свята на Волині прощатимуться з Героєм Віталієм Лесиком

З якими хворобами можуть мобілізувати: детальний список

З якими хворобами можуть мобілізувати: детальний список

поховання військового
фото

Серце зупинилося після тяжких травм: на Волині попрощались із 21-річним Героєм Михайлом Рудем

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

на щиті
відео

Трагічна Страсна п'ятниця: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Віталій Лесик

поховання військового

Скорботний переддень Великодня: у Луцьку прощатимуться із Героєм Богданом Гладуном

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині
фото

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині