УПЦ МП відсторонила від служіння священника з луцької церкви, що перейшла в ПЦУ

УПЦ МП відсторонила від служіння священника з луцької церкви, що перейшла в ПЦУ

Волинська єпархія УПЦ МП заборонила потоієрею Володимиру Літвенчуку в священнослужінні за «ухилення в розкол», тобто - за приєднання до Православної церкви України.

Його громада Свято-Благовіщенського храму стала першою у місті Луцьку, яка перейшла до ПЦУ. Настоятель Володимир Літвенчук підтримав приєднання, і прихожани звернулися до предстоятеля ПЦУ Єпіфанія з проханням прийняти їх у пряме підпорядкування під опікою митрополита Вінницького та Барського Симеона.

«Настоятелю Свято-Благовіщенського храму м. Луцьк, за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, указом керуючого Волинською і Луцькою єпархією забороняється у священнослужінні без права Причастя Святих Христових Таїн», - йдеться на офіційному сайті Волинської єпархії УПЦ.

У виписці засідання Єпархіальної Ради Волинської і Луцької єпархі сказано, що «зважаючи на порушення священницької присяги, свідоме ухилення в розкол протоієреєм Володимиром Літвенчуком, просять Священний Синод Української Православної Церкви про позбавлення його священного сану».

Можливо зацікавить