Усик став першим абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкому дивізіоні

Усик став першим абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкому дивізіоні

Сьогодні, 19 травня, Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у 21 столітті, об'єднавши чотири чемпіонські пояси – WBA, IBF, WBO, WBC.

Поєдинок важковаговиків тривав 12 раундів і завершився перемогою Усика, - повідомляє «Телеграф».

Олександр блискуче стартував, вигравши перші три раунди, проте Тайсон перебудувався, зумівши кілька разів потрясти українського чемпіона. Все змінив 9-й раунд, наприкінці якого Ф’юрі опинився у важкому нокдауні — "Циганський король" пропустив безліч ударів, після яких рятувався втечею по всьому рингу, поки рефері не почав відлік. Після цього українець вправно довів справу до перемоги рішенням суддів. Підсумковий рахунок – 115-112, 114-113, 113-114 на користь українця.

Таким чином, Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у гевівейті. Вперше цей титул отримує боксер-супертяж в еру чотирьох основних поясів: WBO, WBA, WBC та IBF. Останнім абсолютним чемпіоном світу у супертяжах був британець Леннокс Льюїс, який завоював цей титул у 1999 році.

Усик після поєдинку звернувся до свого померлого тата зі словами: «Батьку, ти чуєш мене? Ми це зробили». До того ж боксер закінчив свою промову словами «Слава Україні».

Читайте також:

Можливо зацікавить