Утримує трьох дітей та є обмежено придатним: як покарали ухилянта на Волині

Утримує трьох дітей та є обмежено придатним: як покарали ухилянта на Волині

На Волині судили ухилянта, який не з'явився у пункт збору через те, що на його утриманні знаходиться троє неповнолітніх дітей, він є обмежено придатним для проходження військової служби.

Про це повідомляє Типове Ратне у фейсбуці.

Уродженця Морозовичі Брестського району Брестської області РБ, громадянина України визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України, та призначити ньому покарання, у виді трьох років позбавлення волі.

Бувши військовозобов'язаним, повідомленим врученою 09 травня 2023 року особисто повісткою про призов на військову службу, умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Чоловік не з'явився без поважних причин у пункт збору , чим порушив вимоги Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 року, ч.9 ст.1 ст.39 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», ст.22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Чоловік свою вину визнав повністю, в показаннях підтвердив обставини умисного ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Чоловік не з'явився у пункт збору через те, що на його утриманні знаходиться троє неповнолітніх дітей, він є обмежено придатним для проходження військової служби.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України, та призначити йому покарання, у виді трьох років позбавлення волі.

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік, зобов'язавши нього періодично з'являтись для реєстрації в орган пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Читайте також:

Можливо зацікавить