В одному з регіонів вже три дні поспіль по-новому видають повістки

В одному з регіонів вже три дні поспіль по-новому видають повістки

У Запоріжжі вже три дні поспіль працівники військкоматів разом із представниками «Муніципальної варти» роблять поквартирний обхід військовозобов’язаних, під час якого працівники ТЦК виписують повістки.

Перший заступник міського голови Олександр Власюк пояснив причину посилення мобілізації у коментарі ТСН.ua.

 

«Йде війна, а наш прямий обов’язок – допомагати ЗСУ, до яких належать ТЦК. Є основне завдання – оповіщення тих чоловіків, які повинні з’явитися до ТЦК та звірити там свої дані. Йдеться про чоловіків, які протягом дії воєнного стану з якихось причин не з’явилися до ТЦК», - каже він.

До цього він додає, що представники міської ради не мають вручати повістки та залучені для того, щоб можливі словесні конфлікти не перетворювалися в бійки.

«Ми цього й не робимо, не вручаємо повістки. Це – повноваження ТЦК. Наше завдання – охорона громадського порядку. Це не шпигунські ігри, немає на меті комусь вибивати двері. В жодному разі. Все це ми довели до відома керівників ОСББ»,- сказав він.

Натомість адвокат Ростислав Кравець каже, що закон відповідає однозначно на запитання про те, чи мають право представники ТЦК та «Муніципальної варти» заходити до помешкання.

«Ні представники ТЦК, ні представники »Муніципальної варти«, навіть представники поліції не мають права проникати до житла. Це можливо лише в тих випадках, коли потрібно врятувати життя, коли є загроза знищення майна або безпосередньо у них є рішення суду на проникнення до житла. В інших випадках вони не мають права проникати до помешкання, заходити на приватні подвір’я. Якщо таке стається – це незаконне проникнення», – роз’яснює норми законодавства Ростислав Кравець.

 Про свої обов'язки розповіли у Муніципальній варті.

«Ми маємо право лише забезпечувати громадський порядок під час роботи Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оповіщення військовозобовʼязаних на території міста Запоріжжя», – уточнили в «Муніципальній варті».

Читайте також:

Можливо зацікавить