В «Охматдиті» повідомили про затримку передачі коштів від благодійного фонду на відновлення лікарні

В «Охматдиті» повідомили про затримку передачі коштів від благодійного фонду на відновлення лікарні

Адміністрація Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” оголосила про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів, зібраних благодійним фондом “Охматдит – Здорове дитинство” для відновлення лікарні після російського ракетного удару 8 липня.

Після російського ракетного удару 8 липня на сторінках лікарні та її співробітників у соціальних мережах, у ЗМІ, а також на сайтах та сторінках ряду органів державної влади, громадських організацій та всіх небайдужих громадян були оприлюднені реквізити фонду для збору коштів на відновлення лікарні.

Зазначається, що “станом на 16 серпня 2024 року, тобто вже більш ніж 8 тижнів після терористичної атаки, зазначені цільові кошти у сумі 378 млн гривень досі перебувають на рахунках БО “Благодійний фонд “Охматдит – Здорове життя”. Організація відмовилася від комунікації з НДСЛ та ігнорує звернення керівництва лікарні щодо передачі зібраних коштів для організації офіційного тендеру, пошуку підрядника для початку будівельних робіт та закупівель медичного обладнання”.

“Ми глибоко шоковані рішенням фонду. Ім’я лікарні – синонім відповідальності, професіоналізму та надії. На мою думку, ані НДСЛ, ані фонд, що носить назву “Охматдит”, не мають права підвести українське суспільство. Втім, учасники фонду вирішили інакше”, – зауважив генеральний директор НДСЛ Володимир Жовнір.

НДСЛ “Охматдит” звернувся до “БФ “Охматдит – Здорове дитинство” з листом-вимогою від імені МОЗ України та генерального директора НДСЛ щодо якомога скорішої передачі коштів.

“Я в черговий раз, тепер публічно, вимагаю від фонду переказати кошти, отримані на всі банківські та фінансові рахунки Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит – здорове дитинство” у вигляді благодійної допомоги для відновлення зруйнованих будівель та матеріально-технічної бази НДСЛ “Охматдит” МОЗ України”, – зазначив В. Жовнір.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить