В Сумах пролунали вибухи: в місті та околицях зникло світло та водою

вибухи у Сумах

Ввечері, 18 вересня, у Сумах прогриміли вибухи. У частині міста зникло електропостачання, а також проблеми з водопостачанням.

Про це повідомив в.о. міського голови Сум Артем Кобзар.

О 20:46 Повітряні сили України попередили про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку. Через кілька хвилин військові повідомили, що російська авіація здійснила пуски КАБ на Сумщині.

«Пуски КАБ тактичною авіацією на Сумщині», - йдеться в повідомленні Повітряних сил.

 Перший вибух у Сумах пролунав близько 22:02. Незабаром у місті прогриміли повторні вибухи.

Внаслідок російських ударів в самому місті, а також в навколишніх населених пунктах зникло електропостачання.

Близько 22:19 Повітряні сили попередили про активність тактичної авіації окупантів на північно-східному та південно-східному напрямках. Росіяни запустили авіабомби в напрямку Запоріжжя та Сум.

«Причина аварії вже встановлена і енергетики зроблять все для відновлення. Віримо в наших енергетиків», - написав начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

КП «Міськводоканал» заявив, що зв'язку з черговим ударом росіян у Сумах знеструмлені усі об'єкти водоканалу.

"Здійснюється перехід на аварійно-резервне живлення (крім насосів третього підйому ЦТП). Першочергово запускаємо систему водовідведення. Через кілька годин вода подаватиметься в місто з пониженим тиском", - зазначили у повідомленні.

За даними Сумської ОВА, російські окупанти вдарили по об'єктах критичної інфраструктури області.

«Сьогодні, 18 вересня росіяни вкотре здійснили авіаційний удар по обласному центру. Можливі перебої з електроенергією. Аварійно-рятувальні служби працюють над ліквідацією наслідків ворожої атаки», - наголосили в ОВА.

Крім цього, ворог запустив ударні безпілотники по території України. Станом на 22:30 російські БпЛА перебувають в центральній та східній частині Миколаївської області і прямують на північний-захід. Також дрони фіксують на межі Миколаївської та Кіровоградської областей, вони рухаються на північ.

Читайте також:

Можливо зацікавить