В Україні росіяни можуть мати розгалужену мережу підземних тунелів: у ЗСУ розповіли подробиці

В Україні росіяни можуть мати розгалужену мережу підземних тунелів: у ЗСУ розповіли подробиці

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні, але друга лінія теж є досить складною. Вона може мати розгалужену мережу підземних тунелів, бо окупанти мали більш ніж рік, щоб окопатися.

Про це розповів речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону, пише «Главред»

«Вона досить потужна. Не знаю, чому всі думають, що вона слабша. Так, щільність мінних полів там менша, але їхня кількість також досить велика. Єдине, що нам може зіграти на руку, це те, що траншеї, окопи та перекриття не такі міцні», - зазначив Штупун.

За його словами, не виключено, що друга лінія російської оборони містить розгалужену мережу підземних тунелів, оскільки у солдатів РФ було більше ніж рік, аби окопатися.

Речник додав, що на Таврійському напрямку ворог інтенсифікував обстріли – «не тільки артилерійські обстріли, ворог також за останню добу збільшив інтенсивність авіаударів». Як зазначив Штупун, у такий спосіб росіяни намагаються зменшити наступальний потенціал Збройних сил України.

Читайте також:

Можливо зацікавить