Вчасно оновлював дані і має законну відстрочку: директор школи потрапив у розшук ТЦК

Дмитро Ламза потрапив у розшук ТЦК

Директор однієї з київських шкіл, правник Дмитро Ламза, публічно розповів про конфліктну ситуацію з ТЦК, яка склалась у нього через дії ймовірно поштових працівників.

Про це освітянин розповів на своїй сторінці у Facebook та прокоментував для ТСН.ua.

За словами Дмитра Ламзи, будучи законослухняним громадянином, який вчасно оновлював дані і має законну відстрочку, він був оголошений у розшук ТЦК лише через те, що йому невчасно поклали до поштової скриньки повідомлення про необхідність отримати рекомендований лист на одному з відділень "Укрпошти" в центрі Києва.

«Ось і моя черга прийшла особисто відчути нововведення держави. 15.10.2024 мені у поштову скриньку вклали повідомлення про отримання рекомендованого листа (форми Ф.22-а). Взявши в руки цей папірець, я був шокований, що вкладений він був аж 8.10.2024 року (версія пошти). Як так?! Я кожного дня перевіряю скриньку, оскільки постійно отримую документи з різних установ», — написав Дмитро Ламза.

Він додав: «І тільки 15.10.2024 року я отримую повідомлення, яке начебто вкладене 08.10.2024 р. Побачивши це, я одразу зателефонував на гарячу лінію "Укрпошти" та залишив офіційну скаргу. А тепер увага! Мені повідомили, що лист-повістка на моє ім'я поїхала назад в ТЦК!!!».

Деякі з дописувачів, які прокоментували цей пост, стверджують, що Дмитро Ламза — не єдина людина, у якої була така ситуація.

«15 жовтня я виявив папірець, повідомлення. На ньому зазначено, що вкладення відбулось 8.10.2024. Я зателефонував на гарячу лінію, розповів, що мешкаю у центрі Києва, де центральні відділення, це не село. Мені відповіли, що мій лист поїхав в ТЦК. Я поїхав в ТЦК, де мені повідомили, що мене подають у розшук. Я відповів, що як так — на минулому тижні я був в ТЦК, у мене є законна відстрочка. За що мене в розшук? Я не знав, що є цей папірець, ця повістка. Я написав юридично оформлену скаргу на «Укрпошту». Мені прийшла відповідь про те, що моє звернення розглядається» - повідомив Ламза.

Дмитро Ламза вважає, що порушена інструкція про вручення та додає: «Я телефонував на гарячу лінію, де мені відповіли: «Вибачте, поштарка не встигла покласти». Я відповів, що цей папірець вона повинна виписувати перед поштовою скринькою, на місці, якщо людини немає вдома. В постанові написано: зателефонувати. На конверті номер телефона був написаний. Зараз я буду звертатись до суду, буду подавати на «Укрпошту», тому що вони порушили моє право на інформування. Відшкодування моральної шкоди — цього мені не треба».

Дмитро Ламза підкреслив, що виконував всі вимоги мобілізаційного законодавства, в тому числі уточнював свої дані та має відстрочку.

Читайте також:

Можливо зацікавить