Вчинив смертельну ДТП та з вироком суду не погоджується: на Волині патрульний подав апеляцію

Вчинив смертельну ДТП та з вироком суду не погоджується: на Волині патрульний подав апеляцію

У Волинському апеляційному суді вже рік тягнеться справа волинянина, який у 2018 році скоїв ДТП з потерпілими. Чоловіка визнали винним, проте сам обвинувачений іншої думки.

Як розгортається справа зараз – інформують Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

У 2018 році у Ковелі сталася смертельна ДТП. Водій БМВ не дотримався безпечної швидкості та влетів у ВАЗ, що рухався перед ним у тому ж напрямку. Внаслідок аварії водій «Жигулів» отримав тілесні ушкодження, а пасажир від отриманих травм помер у лікарні.

Ковельський міськрайонний суд дійшов до висновку, що аварія сталась через те, що водій БМВ значно перевищив швидкість, і визнав його винним. Тож обвинуваченому присудили чотири роки позбавлення волі та позбавлення права керувати авто на два роки. До того ж, зобов’язали сплатити потерпілому моральну компенсацію та покрити витрати на лікування.

Проте підсудний з таким рішенням не згідний. Чоловік запевняє, що їхав не швидко, бо не дозволяли погодні умови.

«Видимість була нуляча, був не то, що туман, а січка. Не поїдеш сильно, дорога була погана, яма на ямі, була тягучка. Освітлення нуляче, я дійсно не бачив. На спідометр не дивився, швидкості сильно не було в мене. Я думаю, що більше 70 не їхав. Погодні умови були жахливі. Нікого не обганяв перед цим, була ще зустрічка. Машину, з якою зіткнувся, побачив прямо перед очима, її ліхтарів не бачив. В той момент їхали авто назустріч, доля секунди, силует машини і удар. Не пам'ятаю, чи гальмував, їхав на ближньому світлі фар», – сказав він під час першого суду.

Оскаржуючи рішення першої інстанції, чоловік подав апеляційну скаргу. І там справу розглядають вже понад рік часу. На чергове судовому засіданні підсудний не з’явився. Як виявилося, не вперше. Чи то дійсно обставини так складаються, чи може це звичайне затягування судового процесу?

«Звичайно, вбачається така поведінка, оскільки в даному випадку йдеться про те, що апеляційний розгляд триває більше року. Зверну увагу і на те, що й у суді першої інстанції такі випадки теж були фактично систематичні: з різних причин та підстав обвинувачений відкладав судове засідання. Поважність тих причин кожного разу з’ясовувалась, а вони були дійсно різні. Ну власне та сама тенденція триває й зараз в апеляційному суді», – повідомив прокурор Володимир Заплотинський.

Через чергову відсутність обвинуваченого слухання перенесли.

Як повідомляли раніше, за кермом БМВ на момент ДТП був патрульний поліцейський, однак він не перебував при виконанні службових обов’язків.

Читайте також: 

Можливо зацікавить