Від нового штаму коронавірусу померла перша жертва в Україні

коронавірус FLiRT

В Івано-Франківську померла літня жінка, котра хворіла субваріантом коронавірусу FLiRT. Це перший летальний випадок від такого виду захворювання.

Про це повідомив ресурс «Суспільне Івано-Франківськ»

Відповідну заяву зробив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук. Також лікар повідомив, що жінка була жителькою однієї із громад Франківщини. Її госпіталізували із високою температурою.

«Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання - цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено», - розповів Савчук.

Жінка померла у терапевтичному відділенні через кілька днів після госпіталізації. Лікарі боролись за її життя протягом двадцяти днів, однак вона померла від COVID-19, а саме від його нового субваріанту.

 Як зазначають медики, субваріант FLiRT наразі в Івано-Франківській області підтверджений лише у померлої пацієнтки, але він активно циркулює.

Читайте також:

  • Школярка з Луцька, яка після ковіду перенесла дві операції на головного мозку, потребує допомоги

Можливо зацікавить