Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

У Луцьку з'явився заклад для любителів випити келих легкого вина чи посмакувати міцнішим віскі із льодом. Благородні напої чекають особливих моментів у житті лучан на полицях торгового дому «Вина Світу».

Люди, за словами керуючої магазином Анастасії, приходили ще до старту роботи і запитували, коли вже нарешті можна буде придбати напій за смаком. Тож у день відкриття, у суботу, 5 листопада, відвідувачів було чимало, особливо у момент дегустації. Сюди прийшли і ті, хто вподобав сухе вино, і ті, хто п'є безалкогольні напої, і навіть ті, хто бажає купити французькі трюфелі - одну із родзинок асортименту магазину.

«Торговий дім «Вина Світу» - це 87 магазинів по всій Україні із центральним офісом у Запоріжжі», - розповідає регіональна керівниця мережі Наталія Бернадська.

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

За її словами, у зв’язку з війною, деякі магазини змушені були закритися, як-от в Маріуполі та Запоріжжі. 

«Їм важко, вони постійно переїжджають, проте не зупиняються і продовжуть відкривати магазини», - продовжує Наталія.

Вони самі займаються привезенням товару з-за кордону, розмитненням і доставкою до магазинів, а отже, ціни - значно нижчі, ніж є на ринку.

Представлений чималий вибір вин із великого переліку країн: Португалії, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Чилі, Аргентини, Австрії, Нової Зеландії й близького зарубіжжя. Звісно, присутні і вітчизняні напої. 

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

«Ми повністю підтримуємо українського виробника у всіх категоріях: у нас представлені, і снеки місцевих та всеукраїнських творців, і вина, деякі з яких зроблені із сортів винограду, який росте лише в Україні», - ділиться адміністраторка магазину.

У винному світі у Луцьку також представлені одиниці ексклюзивного алкоголю, який навряд чи можна віднайти ще десь у місті. 

На честь відкриття зробили дегустацію вин з будь-якої країни, з тих, що є представленими на полицях.

«Хочемо, щоб відвідувачі більше зрозуміли асортимент, змогли його відчути і повертатися до нас знову», - зазначає керуюча магазином Анастасія.

Бармен Олександр, який проводив дегустацію для відвідувачів, каже, що люди спробували багато вин, але аргентинське «Мальбек» - поза конкуренцією. Хоч, додає, його часом називають попсовим, адже подобається всім, що й підтверджують клієнти магазину, які його якраз куштують.

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

«Люди переважко на тій сходинці, коли п’ють легші вина, але я бачу потенціал. Скоро дійдуть до преміум сегменту, коли краще відчувається насиченість напоїв», - додає хлопець. 

Керуюча магазином Анастасія розповідає, що готувалися до відкриття довго, оскільки довелося виконувати великий об’єм роботи: підбір товару, персоналу, облаштування самого приміщення. 

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

Магазин працюватиме без перерв і вихідних з 09:00 до 20:00 години на вулиці Задворецькій, 2 у місті Луцьку. У «Вина Світу» постійно діятиме дегустація, проте не всіх вин, які є в асортименті. А для справжніх поціновувачів напоїв можна буде придбати подарунковий сертифікат. 

Натомість якщо хтось зовсім не розуміється у винній справі, видах цього алкоголю і не бачить різниці між сухим та напівсухим, продавці-консультанти завжди зможуть допомогти у виборі та запропонувати найкращий варіант.

Творці франшизи намагаються створити сімейну атмосферу. Розповідають, що бувають випадки, коли відвідувачі, придбавши одного разу вино і зайшовши до них вдруге, впевнено довіряють консультантам і просто називають вподобання у товарі.

Відкриття винних горизонтів: у Луцьку відкрився торговий дім «Вина Світу»

Місію своєї роботи вони вбачають у розширенні горизонтів і знань людей про алкоголь.

Текст: Ольга ЮСКОВЕЦЬ 

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ

Можливо зацікавить

втрати війна

Трагічний день: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

Monatik Терен Луцьк
відео

«Прогресивне місто»: що здивувало Терена і Monatik в Луцьку

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

ДТП у Рованцях, аварія у Рованцях
відео

У селі біля Луцька на дорозі збили людину. Відео

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої