Волинянин відмовився отримувати повістку, бо має страх вбити людину: як покарали ухилянта

Волинянин відмовився отримувати повістку, бо має страх вбити людину: як покарали ухилянта

28 червня Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності мешканця громади за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це Район Любешів дізнався з вироку суду.

Цей військовозобов'язаний 26 січня 2023 року відмовився отримувати повістку про призов і, бувши належним чином оповіщеним, не з`явився без поважних причин до пункту збору для відправлення у військову частину. 

У судовому засіданні свою вину чоловік визнав. Показав, що ухилився від призову на військову службу, бо не служив в армії та має страх вбити людину. При призначенні покарання обвинувачений просив врахувати наявність на його утриманні малолітньої дитини та вагітної дружини.

Згідно з довідкою військово-лікарської комісії, картки обстеження та медичного огляду, чоловіка визнали придатним до військової служби. 

Таким чином, суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України, і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки.

Утім, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України ухилянта все ж звільнили від покарання з дворічним іспитовим строком.

Читайте також:

Можливо зацікавить