Ледь не потонули брат із сестрою: відпочинок на Світязі мало не перетворився на трагедію

Ледь не потонули брат із сестрою: відпочинок на Світязі мало не перетворився на трагедію

Цього літа на Шацьких озерах на Волині трапилася історія порятунку, яка розгорнулася на пляжі Світязя, неподалік від вулиці Приозерна.

Про це Район.Шацьк розповіла на умовах анонімності читачка Ірина, мама, сина якого врятували з води.

Родина з чотирьох осіб – подружжя з дітьми – приїхала на відпочинок. Другий день відпочинку запам’ятається родині надовго.

 «Ми вийшли на місток неподалік облаштованого пляжу, чоловіки закинули вудочки, а наша собака бігала поруч», – згадує мати родини.

Раптом собака, побачивши качок, несподівано стрибнула у воду і попливла за ними. Спочатку це не викликало занепокоєння, але згодом стало зрозуміло, що тварина запливла надто далеко і на оклики хазяїв не реагує.

«Мій син раптово зняв футболку і, сказавши: «Я геть не збирався сьогодні плавати», пірнув у воду, щоб врятувати нашу втікачку», – розповідає жінка.

Він плив впевнено, проте все різко змінилося, коли з води пролунав його крик про допомогу.

«Мені здалося, що світ перевернувся. Я не вмію плавати, тож залишилося тільки бігати по містку і кричати, благати про допомогу», – зізнається мати.

Донька родини, не роздумуючи, теж стрибнула у воду, щоб врятувати брата. Тепер двоє дітей боролися за життя у водах Світязя.

«Я чула, як з берега кричали, що човен вже на підході, але не знала, чи в нас є це «трішечки часу», щоб дочекатися», – з хвилюванням згадує жінка.

Тоді на місток підбіг незнайомий чоловік і, не вагаючись, пірнув у воду. Він плив до хлопчика, який вже втрачав сили через те, що його ноги заплуталися у водоростях.

«Цей чоловік підштовхнув його, давши йому необхідну підтримку, і разом вони змогли вибратися на берег», – розповідає мати з вдячністю.

Донька родини також змогла повернутися до містка, знесилена, але в безпеці. Тим часом на місце подій вже припливли рибальський човен і човен рятувальників.

«Я хочу висловити безмежну подяку всім, хто того дня допомагав на Світязькому пляжі. Усім, хто викликав рятувальників, зв’язувався з рибалками, і просто підтримував нас у цю страшну мить.Але особлива подяка адресована тому чоловікові, який пірнув у воду, ризикуючи своїм життям, щоб врятувати її дітей», – каже мати.

«Наступного дня ми зустрілися на пляжі, але стрес від пережитого не дозволив мені сказати більше, ніж просто «Щиро дякую». Я досі не знаю, як висловити свою вдячність за врятовані життя моїх дітей. Цей вчинок назавжди залишиться в моєму серці. Кожного дня наш рятівник і його родина, його донька і син в моїх молитвах і так буде довіку », – підсумувала жінка

Читайте також: 

Можливо зацікавить