Відпочинок волинян на травневі свята: які є пропозиції та скільки коштує

Туризм

У 2023 році влада прийняла рішення скасувати святкові дні, які хоч якось пов’язані з радянськими традиціями, та запровадити нові дати з українською ідентичністю. Крім того, у 2024 році на початок травня випадає Великдень.

Таким чином вихідні на травневі свята мають бути:

  • 1 травня – День праці (середа, робочий).
  • 8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945, який замінив колишнє державне свято 9 травня (середа, робочий день).
  • 5 травня Великдень у 2024 році (неділя, вихідний).

Незважаючи на те, що святкові дні у травні мають бути вихідними, у зв’язку з чинним військовим станом, цього року на травневі свята вихідних не буде. У приватних компаніях керівництво має право коригувати робочий графік на свій розсуд та може схвалити додаткові травневі вихідні для своїх співробітників.

Якщо ви матимете вихідні на травневі свята або ж на цей період візьмете відпустку, то можете собі організувати цікавий та корисний відпочинок як в Україні, так і за її межами.

Травневі свята - одні з найбільш високих дат у туризмі протягом року, тож про відпочинок у цей період слід подбати заздалегідь. Журналісти ВСН поцікавилися у власниці та керівниці турфірми Катерини Павлової, як організувати відпочинок з обмеженим та великим бюджетом.

«З приходом весни та теплої комфортної температури найбільш популярними стають автобусні тури по Україні та в Європу. Туроператори пропонують програми на різний смак та бюджет: від економних турів вихідного дня до насичених програм на 10-14 днів», - розповідає вона.

За словами Катерини Павлової, тур на 3-4 дні до Європи - стартує від 120 євро. Тижневі тури - від 300 євро. Тури на 10-14 днів без нічних переїздів - від 600 євро.

«Це гарна нагода побачити декілька країн в одній подорожі, насолодитися комфортною температурою для довгих піших прогулянок, а також побачити найкрасивіші міста України та Європи у найбільш квітучий період», - радить власниця турфірми. 

Як акцентувала вона, не менш популярними є і авіа сіті-тури у столиці країн Європи - Париж, Рим, Лісабон, Барселону, Прагу, Амстердам та інші. Мандрівка літаком на 3-4 дні з вильотом з Польщі обійдеться в 250 - 500 Євро за особу.

Для любителів моря та сонця - широкий вибір пляжних курортів. Традиційні Єгипет, Туреччина, Кіпр, Іспанія, Греція, ОАЕ - уже манять своїми пляжами та теплою водою. Такі тури на 7 ночей з харчуванням за системою «все включено» стартують від 400 Євро за особу.

А от екзотичні напрямки - Кабо-Верде, Шрі-Ланка, Занзібар, Домінікана, Балі - обійдуться подорожувальникам від 1000 Євро за особу. І хоч оптимальний період бронювання, за словами Катерини Павлової, це за два-три місяці до початку туру, але і зараз є із чого вибрати.

«Який би варіант ви не обрали для себе, пам'ятайте: подорожі - це єдине, де витрачаючи гроші, ми стаємо багатшими!», - переконує вона.

Журналісти ВСН також проаналізували популярні пропозиції турфірм у Луцьку на подорожі у межах України. Ціни на тури залежать від місця відпочинку, якості готелю та додаткових послуг, які до них входять.

До прикладу, Карпати - чудове місце для відпочинку та лікування, для занять гірськолижними видами спорту, для турпоходів, зеленого туризму, риболовлі, парапланеризму та альпінізму. Відпочинок тут стартує на травневі свята від 3500 гривень.

Поїздка на травневі свята до Львова, культурної столиці України, обідеться у майже 2000 гривень. Кам’янець-Подільський – від 3800 гривень. Тур у Чернівці коштує 3500 гривень, а у Тернопіль від 3200 гривень.

І одним серед найдорожчих туристичних місць є Закарпаття – за відпочинок там доведеться викласти до 4 000 гривень за три дні. Це за одну особу з проїздом, проживанням, сніданками та усіма екскурсіями.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить