Вихованці волинського футболу увійшли до складу олімпійської збірної України

Футбол олімпіада

Визначився склад олімпійської збірної України, яка проведе начально-тренувальний збір в Угорщині та товариський матч із Японією. До нього увійшли двоє футболістів, які розпочали свою кар'єру на Волині, Микола Кухаревич та Олександр Мартинюк.

Про це повідомили на сайті УАФ.

Молодіжна збірна України під керівництвом Руслана Ротаня вийшла у півфінал Євро-2023 (U-21) і вперше в історії забезпечила собі перепустку на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

У межах підготовки до турніру олімпійська збірна України в період із 17-го до 27 березня проведе навчально-тренувальний збір в угорському Сегеді та товариський матч із Японією (25 березня) в місті Фукуока.

Головний тренер синьо-жовтих Руслан Ротань назвав склад команди на ці підготовчі заходи.

Склад олімпійської збірної України

Воротарі: Кіріл Фесюн («Колос» Ковалівка), Георгій Єрмаков («Олександрія» Олександрія).

Захисники: Антон Боль («Зоря» Луганськ), Мар’ян Фарина («Металіст 1925» Харків), Роман Дідик («Рух» Львів), Максим Дячук («Динамо» Київ), Андрій Булєза («Карпати» Львів), Олександр Мартинюк («Олександрія» Олександрія), Єгор Маценко («Шльонськ», Польща). 

Півзахисники: Ельдар Кулієв («Зіра» Азербайджан), Іван Желізко («Лехія» Польща), Микола Михайленко, Кирило Сігеєв, Денис Шостак, Артем Шулянський (усі — «Олександрія» Олександрія), Олександр Назаренко («Полісся» Житомир), Олексій Сич, Олег Федор (обидва — «Рух» Львів), Артем Бондаренко, Олексій Кащук, Дмитро Криськів (усі — «Шахтар» Донецьк).

Нападник: Микола Кухаревич («Суонсі», Уельс).

Жеребкування футбольних турнірів Олімпійських ігор-2024 заплановано на 20 березня в Парижі.

На сьогодні відомі вже 12 учасників чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року, які змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.

Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція — як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три — Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три — Азію (стануть відомі до 3 травня), дві — Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві — зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна — Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі здолала Іспанію (2:1). Цього разу вона навіть не пройшла відбір, посівши в Південній Америці третє місце. 

Доавдково:

Футбольну кар'єру Микола Кухаревич розпочав 2018 року у «Волині». За юніорську (U-19) команду хрестоносців виступав півтора сезону, за цей час зіграв 31 матч, в яких відзначився 17-а голами. За словами спортсмена, в перші місяці було дуже важко, адже він застав, так би мовити, «дідівщину».

У ДЮФЛУ та юнацькому чемпіонаті Волинської області Олександр Мартинюк виступав за волинський «ВІК-Волинь». Дорослу футбольну кар'єру розпочав у сезоні 2017/18 років у чемпіонаті Волинської області в складі ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський). З 2018 по 2020 рік захищав кольори «Волині U-19».

Починаючи з сезону 2019/20 років тренувався разом з першою командою «Волині». У першій половині сезону 2020/21 років провів 7 поєдинків за «Волинь-2» у Другій лізі України.

Читайте також:

Можливо зацікавить