Вимирають, як нація: білоруський доброволець пояснив, чим його народ відрізняється від українців

Боєць Олексій Назаров

Білорус Олексій Назаров («Психолог»), який після Майдану 2014-го пішов добровольцем до полку особливого призначення «Азов», сказав, що білоруси як нація вмирають, адже були поглинені Росією. А, українці активно борються за своє існування.

Про це він розповів в інтерв'ю «Телеграфу»

Цією думкою Назаров доповнив свою цитату про те, що без свободи України Білорусь ніколи не буде вільною.

«Україна — це останній форпост для наших усіх пострадянських країн, який не став поглинений комунізмом, не став поглинений імперською Росією. Україна та українці не втратили свою національну ідентичність. І нація, як живий організм, бореться за своє існування. І поки вона за нього бореться, вона житиме», — сказав військовий.

Він також додав, що Білорусь, на його думку, вже позбавлена потенціалу для боротьби і повільно вмирає, хоч промінчики надії є.

«Білорусь у якийсь період часу, волею долі, збігом обставин втратила потенціал боротьби за своє життя як нація і тепер лише вмирає. Проте люди, які продовжують до нас суду їхати та брати участь у боротьбі за незалежність України, у боротьбі за українську націю, її існування вселяють надію на те, що білоруська нація теж не мертва», — сказав Назаров.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить