«Вини не було доведено»: на Волині фермерка, яку судили за «рабовласництво», оскаржує вирок

«Вини не було доведено»: на Волині фермерка, яку судили за «рабовласництво», оскаржує вирок

Власницю ферми в селі Вербаїв Луцького району Ніну Заболотських понад два роки судили за рабовласництво. Нібито вона експлуатувала тяжку працю двох чоловіків і примушувала їх спати у хліві.

Луцький міськрайонний суд виніс Ніні Заболотських вирок – рік умовно з випробувальним терміном і по 20 тисяч гривень компенсації потерпілим. Фермерка подала апеляцію, повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Понад два роки тому власницю родинної ферми у селі Вербаїв Ніну Заболотських обвинуватили в рабовласництві. Влітку 2021 року правоохоронці звинуватили фермерку в тому, що вона тримала у трудовому рабстві трьох чоловіків.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатацію громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля відвозила чоловіків до місця, де розташовані господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла громадян у хліві разом із тваринами. За виконану роботу підприємиця не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства», – зазначали тоді правоохоронці.

Натомість сама Ніна Заболотських наголошувала, що хтось таким чином просто хоче знищити її господарство. Односельчани стали на захист фермерки.

«Не знаю, за що мене зробили винною. Мене оббрехали, бо прокурору потрібна була справа… Це все було зроблено, щоб знищити моє господарство», – прокоментувала Ніна Заболотських. 

Жінку виправдали за статтею 357 «Привласнення документів», бо третій потерпілий відмовився від своїх звинувачень, поки справу розглядали в суді. За рабовласництво вирок суду першої інстанції фермерці – рік умовно з випробувальним терміном та по 20 тисяч гривень компенсації за «моральну шкоду» потерпілим. Ніна Заболотських нині оскаржує цей вирок в апеляційному суді.

«Я не винна. Моєї вини не було доведено в суді першої інстанції. За що мене засудили, я навіть не знаю. Будемо доводити в апеляції, що це неправда, що все брехня. Сподіваюся, що тут судді розберуться з цією справою», – сказала фермерка.

До Волинського апеляційного суду не з’явилися потерпілі та їхні представники, хоч і були поінформовані про дату та час належним чином, тому розгляд справи перенесли на липень.

Читайте також: 

Можливо зацікавить