Виплати від ООН для українців: як довго триватимуть доплати до пенсії

Виплати від ООН для українців: як довго триватимуть доплати до пенсії

Деякі українці, які постраждали від війни, можуть отримати гуманітарну та грошову допомогу. І це стосується не тільки внутрішньо переміщених осіб, а й пенсіонерів. Так, певні категорії громадян можуть розраховувати на збільшення пенсії.

Про це пише спеціалізоване видання «На пенсії».

ЗМІ наводить лист від якогось пенсіонера з Одеської області, який отримує пенсію в 2673 гривень і недавно прочитав, що всім, хто у кого розмір пенсії «не дотягує» до 3 тисяч грн, то уряд обов'язково виділить доплату з грошей ООН.

У відповідь журналісти пояснюють, що право на зазначені виплати мають право не всі такі пенсіонери Всесвітня продовольча програма ООН протягом чотирьох місяців надаватиме пенсіонерам грошову допомогу автоматично, тобто звертатися за виплатами і писати заяви не потрібно.

 Тобто, якщо пенсія становить 2 200 грн, то грошова допомога становитиме 800 грн. Перша грошова допомога була здійснена 30 серпня, а триватиме вона не менше чотирьох місяців поспіль — тобто до кінця нинішнього року.

Для отримання коштів пенсіонерам не потрібно вживати ніяких дій. Виплата проводиться відповідно до інформації, наявної в державних реєстрах. Грошова допомога надходитиме на банківські рахунки, на які приходять пенсійні виплати або через Укрпошту.

Виплати зможуть отримати пенсіонери, які:

  • отримують пенсію, розмір якої не перевищує 3 тисяч грн;
  • не отримують іншу грошову допомогу від благодійних організацій;
  • знаходяться на територіях активних або можливих бойових дій.

«У той же час, якщо пенсіонер проживає на території, де не ведуться бойові дії, то виплат йому не буде», — кажуть журналісти.

Читайте також:

Можливо зацікавить