Вище рекордсмена на 12 сантиметрів: волинянин розповів, як зліпив сніговика-гіганта

Вище рекордсмена на 12 сантиметрів: волинянин розповів, як зліпив сніговика-гіганта

19-річний волинянин Андрій Мороз зі снігу створює сніговиків-велетнів. Цього року зліпив вже третього. Висота творіння - 6 метрів і 15 сантиметрів.

Чи важко ліпити снігових велетнів, та яка мета такої роботи - у хлопця розпитало видання KP.UA.

Незважаючи на відлигу, сніговик-велетень все ще стоїть за будинками села Бихів Любешівського району (Волинська область).

«Трохи голова розтанула», - бідкається його творець, місцевий мешканець Андрій Мороз.

Хлопцю 19 років. Займається виготовленням різноманітних виробів з дерева. А взимку, у вільний від роботи час, ліпить сніговиків. Та не для дитячої забави.

«Років три тому побачив на одному з ютуб-каналів відео про всесвітній конкурс сніговиків-велетнів, - розповів Андрій Мороз. – Тоді переміг сніговик висотою в 10 метрів. Я захотів також зліпити такого велетня. Перший сніговик в мене вийшов заввишки у 5 метрів, другий трохи нижчий – 3 метри. А ось цей, цьогорічний, 6 метрів і 15 см».

Зліпив його за тиждень. Прибирав сніг біля будинку та на вулиці, утрамбовував у блоки і викладав ними «стінки» сніговика.

«А середину засипав також снігом, аби був міцним», - каже хлопець.

Працював сам, лише іноді допомагав молодший брат. Сусіди також пропонували допомогу, але у вигляді снігу з прибудинкової території. Та хлопцю вистачило роботи і без прибирання сусідських обійсть.

Найважче було сформувати верх сніговика. Довелося вибиратися по драбині. Коли голова сніговика була вже на місці, Андрій подбав і про шапку, яку замінило звичайне господарське відро. Також прилаштував «руки»: лопату і граблі. Очі, рот, ґудзики зробив зі спеціального паперу та обрізків деревини, які знайшов у господарстві.

«Я все фільмував і викладав ролики на свою Інстаграм-сторінку», - говорить хлопець.

Жартівливі відеоролики про бихівського сніговика-велетня миттєво розлетілися мережею. Користувачі соцмереж надсилають хлопцеві вітання, коментують його світлини, цікавляться долею сніговика.

А от думки Андрієвих односельчан щодо сніговика різняться. Звісно, місцеві діти в захваті від сніжної скульптури! Бавляться біля сніговика, влаштовують снігові битви, пробують зліпити мінікопії. З дорослими складніше. Комусь подобається такий гігантський витвір зі снігу, а хтось вважає, що у хлопця забагато вільного часу.

«Мене мало хвилює така критика, тому що я знаю, для чого це робив», - усміхається Андрій Мороз.

Виявляється, таким чином хлопець хоче, як каже сам, «розкрутити» свою Інстаграм-сторінку, щоб стати популярним блогером, а також мати можливість продавати власноруч створені дерев’яні речі.

«Після того, як моє відео розійшлося в мережі, про мене почали писати, то й підписників побільшало приблизно на сотню», - хвалиться.

І свою роботу зі снігом буде продовжувати. Каже, в майбутньому ліпитиме таких велетнів ще, адже хоче побити рекорд України, а то й і світу. Поки що заявок на реєстрацію нового рекорду Андрій Мороз не подавав, але планує це зробити. І говорить, що навіть його цьогорічний сніговик перевершив українського рекордсмена, який був «всього» 6 метрів і 3 сантиметри, тобто на 12 сантиметрів нижче бихівського.

Читайте також:

Можливо зацікавить