Вісім інцидентів за півтора місяця: тричі судимий за домашнє насильство волинянин продовжує ображати дружину

Вісім інцидентів за півтора місяця: тричі судимий за домашнє насильство волинянин продовжує ображати дружину

Уродженець села Бужковичі Павлівської громади на Волині вісім разів вчиняв домашнє насилля психологічного характеру щодо своєї дружини.

За систематичне знущання з жінки довелось відповідати в суді, інформує БУГ

З 6-го листопада по 18-те грудня дебошир систематично вчиняв домашнє психологічне насилля щодо своєї дружини. Чоловік ображав її нецензурними висловлюваннями, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою. За цей час поліцейські зафіксували 8 таких випадків. Щоразу це приводило до психологічних страждань, розладів здоров`я й погіршення якості життя потерпілої.

До слова, чоловік у попередні роки вже був тричі притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Однак продовжував й надалі ображати свою дружину.

Відтак дебошир безпричинно вчиняв сварки, під час яких голосно лаявся, висловлював погрози фізичною розправою, всіляко обзивав, чіплявся та ображав свою дружину вечорами 6-го, 10-го, 15-го, 20-го, 26-го і 30-го листопада, а також 3-го і 18-го грудня 2023 року.

Врешті внаслідок психологічного насилля в жінки виникли ознаки розладу адаптації у вигляді тривожно-депресивної реакції. У неї зафіксовані психологічні зміни у її емоційному стані та індивідуально-психологічних проявах: стан хронічного стресу, підвищені показники реактивної тривожності, які перешкоджають активному соціальному функціонуванню її, як особистості.

Проти чоловіка порушили кримінальне провадження за ст. 126-1 КК України (Домашнє насильство, що призвело до психологічних страждань, розладів здоров`я, втрати працездатності, емоційної залежності, погіршення якості життя потерпілої особи)

11-го березня потерпіла та обвинувачений уклали угоду про примирення.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на один рік. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 рік, не вчинить нового злочину.

Також суд направив дебошира на проходження програми для кривдників та застосував щодо нього обмежувальні заходи на строк три місяці:

  • заборону перебувати в місці спільного проживання з дружиною
  • заборону наближатися на визначену відстань (200 метрів) до місця, де жінка може постійно чи тимчасово проживати, тимчасово чи систематично перебувати у зв`язку з роботою, навчанням, лікуванням чи з інших причин
  • заборону листування, телефонних переговорів з дружиною, інших контактів через засоби зв`язку чи електронних комунікацій особисто або через третіх осіб.

Читайте також: 

Можливо зацікавить