Виїхали з кінцями: як волинський підприємець вносив водіїв у «Шлях». Відео

Волинський підприємець вносив водіїв у «Шлях»

Вносив їх у «Шлях», вони виїжджали, а назад до України не повертались. Директор камінь-каширської фірми із міжнародних пасажирських перевезень потрапив під кримінал. Восени 2022 року чоловік вносив у систему «Шлях» багатьох водіїв.

Цікаво, що вони працівниками фірми оформлені не були, та й саме товариство засноване лише у серпні 2022-го, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Запевняє, гадки не мав, що чоловіки не повернуться в Україну. Всіх, хто виїхав, каже, знав особисто. Дивиною для суддів є те, що ці чоловіки не були працівниками фірми. Камінь-Каширський суд присудив Олександру Шумику 5 років тюрми. Він вважає, що це занадто суворе покарання і просить іспитовий строк. Прокурори просять залишити 5-річний термін увʼязнення і до того ж встановити додаткове покарання - на 2 роки заборонити здійснювати міжнародні пасажирські перевезення, мовляв, є обтяжуюча обставина - військовий стан. 

Але в обвинувальному акті такої обтяжуючої обставини не зазначено.  Колегія суддів змінює вирок - замість 5-річного увʼязнення присуджують максимальний іспитовий строк - 3 роки.

Читайте також:

Можливо зацікавить