Війна і кав'ярні: Сенцов про справедливість бронювання та необхідність ротації на фронті

Війна і кав'ярні: Сенцов про справедливість бронювання та необхідність ротації на фронті

Командир штурмової роти 47-ї бригади вважає, що кожен чоловік, здатний служити в армії, повинен бути готовим виконати цей обов’язок.

Таку думку висловив український режисер, ексбранець Кремля і командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов в інтерв'ю «Армія TV», - пише ТСН.

«Дуже просто. Бронювання повинно бути для тих, хто дійсно в критичній інфраструктурі, а не для всіх підряд, хто «порішав» за себе, чи за своє підприємство. Це — не вихід, що ось ці «тягнуть лямку», а ось ці «тусять по кав’ярнях» на економічному фронті. Це не є справедло», — сказав Сенцов.

Він також відповів, чи вистачає українським піхотинцям часу відновитися на фронті. 

«Все залежить від підрозділу, ситуації. Я працював у смугах різних бригад... Був на багатьох напрямках і багато із ким перетинався. У всіх це по-різному організовано. Але все просто: є робота, а потім — відпочинок в тому ж секторі (внутрішня ротація виходить). В когось три через три, в когось — тиждень через тиждень, 10 днів через три, залежно від кількості людей.

Певний час ти можеш їхати в цьому темпі, проте втома накопичується, навіть якщо ти не поранений, ти не контужений — так тобі пощастило, що ти просто працюєш. На лінії зіткнення ти перебуваєш у стані стиснутого кулака... Лише відтягнувшись на 20 км від лінії зіткнення, ця пружина тебе відпускає», — поділився військовий.

Він додав, якщо буде більше бригад, які зможуть робити внутрішні ротації, буде набагато краще для людей. Адже бійцям потрібно надавати можливість відновитися.

Читайте також:

Можливо зацікавить