«Війна нікого не омине»: військовий про мобілізацію з 25 років

мобілізація з 25 років в Україні

Рішення про зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років є важливим кроком. Люди мають усвідомити, що війна нікого не омине, а 25 років - це свідомий вік для того, щоб брати участь у захисті країни.

Про це заявив командир підрозділу 153-ї бригади Назарій Кішак в ефірі телеканалу «Еспресо»

«Ми маємо розуміти, що 25 років - це доволі юний вік, але я вже у 21 служив у Маріуполі, і не можу сказати, що 25 років - це зашвидко. Це нормальний вік, коли можна вже підготувати себе до війни й брати участь у нашій обороні й знищенні ворога. Тобто25 - це свідомий вік. Але бажано, щоб спочатку мобілізувалися ті, хто ховається від мобілізації вже два роки», - сказав Кішак.

Командир наголосив, що в Україні є велика кількість людей від 35 років, яких можна мобілізувати, однак вони навіть не стали на облік. Проте Кішак підкреслив, що «для кожного свій час».

 За його словами, війни не вдасться нікому оминути. Кішак зазначив, що «нарешті держава почала наводити лад», оскільки є багато моментів, де під час мобілізації люди маніпулюють.

«Різко збільшилась кількість студентів 30-35 + з другою вищою освітою. Потрібно вносити правки в законопроєкт, щоб дозволяли відстрочку тільки тим людям, які матимуть першу вищу освіту, ані другу, третю чи четверту. Війна нікого не омине, ми маємо підготувати особовий склад, щоб знищувати ворога. Тому що росіяни не дадуть нам вільно жити в нашій країні», - додав військовий.

Читайте також:

Можливо зацікавить