Вказав, що всіляко сприяє економічній відбудові України: як покарали ухилянта на Волині

ухилянт покарання

На Волині судили підприємця, уродженця Києва, який намагався виїхати за кордон з підробленими документи потягом через «Ягодин».

Про це відомо з вироку районного суду, пише Insider Media.

Обвинувачений 6 січня 2024 року о 8 ранку в пункті пропуску для залізничного сполучення «Ягодин» надав прикордонникам підроблене посвідчення військовозобов’язаного з недостовірними відомостями про визнання його непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку та з підробленими підписами голови та секретаря ВЛК.

На місце події викликали слідчо-оперативної групу.

Обвинувачений вину визнав та зазначив, що мав намір перетнути державний кордон України, подавши до паспортного контролю підроблені документи, які він самостійно виготовив.

Зазначають, що чоловік у телеграм надіслав невстановленій досудовим розслідуванням особі свої дані, фотокартку для подальшого використання під час виготовлення підроблених документів. Виготовлення підроблених документів вартувало чоловікові 30 000 гривень. Але сам обвинувачений заперечує це й стверджує, що документи зробив сам.

«Суперечливі показання, що були ним надані під час досудового розслідування пояснив тим, що це, зі слів слідчої, мало б пришвидшити розгляд його справи на підставі угоди про визнання винуватості», - йдеться у вироку.

За згодою обвинуваченого його телефон оглянули, де в додатках «Вайбер», «Ватсап», «Телеграм», «Нова Пошта» була відсутня будь-яка інформації щодо походження, надходження підроблених тимчасового посвідчення військовозобов`язаного та довідки військово-лікарської комісії, а також переписку щодо виготовлення цих документів.

Окрім того, на підставі ухвали слідчого судді Любомльського районного суду від 29.01.2024 здійснили тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), які перебувають у володінні ТОВ «Нова Пошта», на предмет отримання інформації про надсилання посилок через відділення «Нова пошта» за прізвищем обвинуваченого, за результатом чого дізналися, що такої інформації немає.

До слова, обвинувачений зауважив, що до цього факту вже двічі виїздив за кордон і повертався назад, оскільки ніколи не мав за мету покинути Україну, а лише відвіз свою сім`ю в безпечне місце за кордон і час від часу провідував їх. Такі показання обвинуваченого підтверджені відмітками в паспорті останнього для виїзду за кордон. Вказав, що всіляко сприяє економічній відбудові України, є підприємцем і має внутрішні зобов`язання перед батьками, які не полишають Україну та перед працівниками, які теж залишились і працюють в нього.Отож, суд визнав його винним та оштрафував на 17850 грн. Також у користь держави з чоловіка стягнули 8330,08 гривень процесуальних витрат на залучення експертів.

Читайте також:

Можливо зацікавить