Водій, який на смерть збив велосипедистку в Луцькому районі, відбувся умовним терміном

Водій, який на смерть збив велосипедистку в Луцькому районі, відбувся умовним терміном

Водій легковика, який у грудні минулого року на смерть збив 44-річну велосипедистку, отримав умовне покарання.

Вирок ухвалив Ківерцівський районний суд, - пише ІА «Волинські новини».

ДТП трапилася 19 грудня минулого року в селі Карпилівка. Водій Мерседес-Бенц Дмитро М. близько 20:00 рухався вулицею Незалежності зі швидкістю орієнтовно 100 кілометрів на годину, не виконавши вимоги дорожнього знака «обмеження швидкості 40 км/год», а також обмеження швидкості руху в населеному пункті.

Тим часом попереду в попутному напрямку їхала велосипедистка. Маючи можливість завчасно виявити її рух, водій легковика не зменшив швидкість та наїхав на жінку. Потерпіла отримала травми, які виявилися несумісними з життям.

Дмитро М. у суді підтвердив усі обставини ДТП, яку вчинив, визнавши свою вину. Потерпілі просили суворо не карати водія та не позбавляти його волі.

Обираючи міру покарання, суд також врахував молодий вік обвинуваченого, позитивну характеристику Дмитра М. за місцем проживання та як члена Церкви Християн Віри Євангельської П'ятидесятників.

Зрештою винуватцю смертельної ДТП суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки, яке замінив трирічним іспитовим терміном.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Читайте також:

Можливо зацікавить