Волинська прикордонниця випустила з країни понад 160 ухилянтів

Волинська прикордонниця випустила з країни понад 160 ухилянтів

На Волині судитимуть прикордонницю за незаконне переправлення осіб через кордон під час війни. Жінці загрожує до 7 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інспекторки прикордонної служби з Волині за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Устилуг-Зосин» дозволила перетнути кордон 162 військовозобов’язаним чоловікам без відповідних дозвільних документів.

Вона не внесла про цих осіб дані до інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-1», таким чином забезпечила можливість їх незаконного переміщення за кордон під час дії правового режиму воєнного стану. Діяла посадовиця відповідно до заздалегідь розробленого плану та злочинних домовленостей, скориставшись службовим становищем.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Читайте також:

Можливо зацікавить