Волинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиці

Волинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиці

Столичне підприємство доставило волинським бійцям амуніцію неналежної якості на суму 33 млн грн - це бронежилети та каски, які не відповідають державним нормам і стандартам щодо речового забезпечення військовослужбовців.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура. 

За даними слідства, суб’єкт господарювання під час виконання договору закупівлі за бюджетні кошти військової амуніції, загальною вартістю понад 33 мільйони гривень, які замовила Волинська обласна військова адміністрація, умисно поставив та передав бронежилети та каски неналежної якості.

За умови участі бійців у такому захисному спорядженні в бойових діях воно не забезпечило б їхнього захисту та створило б загрозу життю і здоров’ю. Підприємство привласнило гроші та обернуло їх на свою користь.

Волинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиціВолинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиціВолинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиціВолинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиціВолинським військовим постачали неякісне спорядження зі столиці

Як повідомляється, суд заочно обрав директору підприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але у зв’язку із його виїздом за межі України та ухиленням від явки до органу досудового розслідування, прокурора та суду, його оголошено у міжнародний розшук.

Задля відшкодування завданої злочином шкоди апеляційний суд Волинської області наклав арешт на майно підозрюваного та майно підвідомчого йому товариства на суму понад 25 мільйонів гривень. Досудове розслідування за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах триває.

Можливо зацікавить